Bar “L’Espinaler”

Camí Ral, 1, Vilassar de Mar, Barcelona (Espanya)

Al 1896 en Miquel Riera i Prat s’instal.la a Vilassar de Mar i inaugura la taverna de l’Espinaler. Va començar amb una cosa senzilla. Donava un got de vi i la famosa “barreja” a la gent del poble. Passats uns anys, just al 1907, el Miquel va aconseguir la llicència per poder obrir l’estanc. Això va resultar un impuls rel.levant pel creixement del negoci familiar.

Però… va ser el net (el Joan Tapias) qui, mostrant el seu esperit innovador, va incorporar un vermut de molta qualitat. També va ser ell qui va ampliar el ventall de productes per fer l’aperitiu afegint conserves gallegues de primera qualitat.

El 1952, la dona d’en Joan crea la fórmula de la salsa Espinaler: una combinació de vinagre, pebre vermell, pebre negre i espècies. Salsa que, a hores d’ara, és famosa a tot arreu.

En Miquel Tapias Roldós, besnét del fundador, agafa el lideratge del negoci als voltants dels anys 70 i arriba la revolució definitiva: comença la comercialització de les conserves “Espinaler” amb el millor marisc de Galicia seleccionat personalment per ell.

Tota aquesta història és la que ha fet que l’Espinaler sigui el que és ara: una taverna petita i acollidora on es respira la història a cada raconet i on es pot fer un aperitiu boníssim. El seu caire rústic em va captivar des del moment que vaig creuar la porta. La part de dins és encisadora.

A fora hi ha uns barrils amb tamborets que donen a la carretera i unes tauletes que estan al carrer de vianants. La part de fora no té massa encant.

Un aperitiu a l’Espinaler s’ha de fer, com a mínim, un cop a la vida.

 

2 comentaris to “Bar “L’Espinaler””

  1. ALI

    Esto hay que probarlo, además no es necesario desplazarse mucho, je, je…¿dan fútbol?

  2. raconets

    es una taberna para hacer un aperitivo al mediodia ! totalmente recomendable.

Comentaris

  • (no serà publicat)