Escapada Binibeca

Binibeca, Menorca (Espanya)

Què puc dir d’un poble que m’ha vist créixer? Suposo que mai seré objectiva quan escrigui sobre ell… em té el cor robat.

Tot i que és molt turístic, és una visita obligada per tots aquells que passeu uns dies a la illa. Visita curiosa.

És un poble blanc amb les casetes unes a sobre de les altres i on els carrers tenen, com a molt, un metre d’amplada. La imatge és la d’un pessebre que envolta el petit port anomenat “Caló d’en Fust”, popularment conegut com “l’embarcadero”.

No hi ha massa a veure. Deixeu-vos perdre pels carrerons fins arribar a la petita placeta que hi ha al mig del poble, on, si us hi fixeu bé, hi ha una minúscula esglèssia. Us encisarà la seva peculiar arquitectura amb les formes irregulars de les cases.

Just a l’entrada del poble hi ha un centre comercial a on podreu trobar diversitat de comerços: botigues de roba (recomano especialment la botiga de la Victoria i “Ses Nines”), avarques, restaurants de tot tipus, bars, pastisseria, gelateria, supermercat, etc.

Moltes guíes de la illa, us intentaran enganyar dient que és un antic poble de pescadors. No us ho creieu. Sempre ha estat un poble enfocat al turisme i de pescadors n’hi ha hagut només dos i durant una época. Avui día, a l’hivern, el poble té una única habitant, la Joanita, que sempre té bones paraules cap als forasters que, any rera any, ens hi deixem caure.

Duració
La visita es pot fer en un matí.
Nens
Sense problemes.
Animals
Sense problemes.

2 comentaris to “Escapada Binibeca”

  1. Anonymous

    Es un dels millors pobles que he vist. Es un lloc paradisiac

  2. Anonymous

    M’encanta, tot tan blanc, tan net, tan lluminos, tranquil,… meravellos!

Comentaris

  • (no serà publicat)