Escapada Platja Pregonda

Platja Pregonda, Menorca (Espanya)

M’atreveixo a dir que és la platja que més m’agrada de Menorca.

El fet de que l’accés a ella no sigui fàcil, ha estat clau per mantenir la seva virginitat i autenticitat. La millor opció per arribar-hi és agafar el caminet que surt de la veïna “Binimel.là”. Aquí hi trobareu un bar/restaurant on recomano que compreu el que necessiteu, doncs és l’únic que hi ha a la zona. També hi podeu deixar el cotxe.

El caminet surt direcció oest. No està massa ben indicat, però no té pèrdua. Una petita platja solitària és el primer que un es troba. És moníssima, però ningú s’hi atura, ningú li dona l’atenció que es mereix. Tothom va directe en busca de l’excel·lència i tothom sap que una platja millor està una miqueta més enllà… la famosa Pregonda!

Després de la pujadeta i de passar la última tanca del caminet, de sobte, una imatge et deixa sense paraules. Majestuosa i el.legant és com es mostra d’entrada. Un conjunt de roques surten de l’aigua com si volguessin defensar-la de les tempestes del mar, formant alhora un llac enorme d’aigua neta i cristal·lina.

La sorra és més aviat vermellosa… desafiant a la sorra blanca immaculada de les tan concorregudes platges del sud. Tres cases, dues a sobre de la sorra i una a una certa alçada, sembla que l’estiguin cuidant des del silenci. A l’est hi ha un raconet més petitó conegut amb el nom de “Pregondó” que té molt d’encant. Des d’aquí es gaudeix d’una vista completa.

Tot i que és bastant visitada, no arriba tenir grans aglomeracions de gent i encara pot presumir de ser força tranquil·la.

És molt important anar-hi un dia que bufi vent de sud, així trobareu el mar molt net i pla.

 

Duració
Es pot fer tot lo llarg que un vulgui.
Nens
Si resistiu la mitja hora de camí fins arribar-hi, és una platja perfecte per nens perquè és poc profunda i molt tranquil·la.
Animals
Sense problemes.

1 comentari to “Escapada Platja Pregonda”

  1. Anonymous

    Playa virgen muy bonita, y la excursion desde Binimel.la hasta Cala Pregonda vale la pena y solo os llevara unos 20 min.
    En el restaurante de la playa de Binimel.la es muy caro todo, tienes que esperar mucho te atienden mal y la comida deja mucho que desear, recomiendo llegar al pueblo de Es Mercadal o Fornells donde hay magnificos restaurantes.

Comentaris

  • (no serà publicat)