Escapada Alt Atlas Central

Boumalne Dades, Ouarzazate (Marroc)

Sortim de l’hotel “Xaluca Dades” (a Boumalne Dades).

Es recomana contractar l’excursió al mateix hotel, doncs disposen de cotxes 4×4 amb conductors locals (Ali i Ibra) que coneixen la zona.

Només sortir de l’hotel ja ens trobem un mirador, s’ha de baixar del cotxe per poder gaudir d’una vista fantàstica del Vall de Dades.

Una vegada deixem Boumalne, ens dirigim cap a les muntanyes a través de carreteres sense asfaltar i a on hi ha un tram d’autèntic vertigen. Superat aquest tram i després d’uns quants kilòmetres ja et comences a endinsar al Gran Atlas.

El paisatge és realment impressionant… les distàncies són enormes, les muntanyes són gegants i tot és del mateix color: marró. Sembla una foto monocromàtica.

Es visiten poblats berebers com Boutaghrar on dona la sensació que s’ha aturat el temps.

El que impressiona més, però, son les grutes dels nòmades de les muntanyes. Són autèntiques coves on hi viuen tot l’any famílies senceres.

Al final del trajecte s’arriba a Tamaloute, poblat a on comença el Vall de les Roses. Sorprèn molt la hospitalitat de la gent, que t’ofereixen el mateix cuscús que mengen ells de les seves pròpies mans. A aquest poblet, hi ha una terrassa amb vistes impressionants a tota la vall. S’aconsella aturar-se una estona a fer-hi un te.

Duració
L'escapada es pot fer en un matí ben aprofitat.
Nens
Sense problemes perquè l'escapada és en cotxe.
De fet, els hi encanta.

2 comentaris to “Escapada Alt Atlas Central”

  1. Anonymous

    Sorprén veure com a un lloc relativament proper al nostre pais, la vida es tant diferent. La gent es molt més agraida i generosa, sense tenir ni un 5% del que tenim nosaltres . ja cal que n’aprenem!

Comentaris

  • (no serà publicat)