Escapada volta a la illa de Menorca amb llanxa

Menorca (Espanya)

És, sense dubte, una altre forma de veure la illa on tot son avantatges: t’oblides de les carreteres, dels pàrquings, de les caminates i de la gent. A més, hi ha moltes platges que no tenen res a veure vistes des de mar o des de terra, per exemple, Biniparratx, Cales Coves i Cala Rafalet, totes elles son espectaculars si hi accedeixes per mar. Altres, com Escorxada o Fustam, tenen un accés realment difícil per terra.

Per tot això, recomano fer la volta a la illa per mar, al vostre aire i sense pressa.

És important no oblidar que s’ha de tenir respecte al mar, és a dir, en qualsevol cap es pot girar el vent i el mar canvia radicalment, per això, recomano fer la volta amb un mínim d’un parell d’embarcacions.

Nosaltres varem fer-ho 7 llanxes, totes elles amb menjar i beure per passar una nit fóra. Varem sortir i arribar a Binibeca, que era el punt de trobada i ho varem fer un dia que la Marina ens va confirmar dos dies de “calma-xixa”. A mig matí varem enfilar cap a l’Oest, passant per Binisafua, Biniparratx, Binidalí i Cales Coves costejant el màxim possible per gaudir de les bones vistes. La primera aturada va ser a Binigaus, on varem estar una estona fent un bany i on varem fer el vermut, sensacional l’aigua turquesa d’aquesta platja. Una vegada reprès el viatge, ens varem aturar a les famoses i inaccessibles Escorxada i Fustam, pràcticament ningú a les platges i algun parell d’embarcacions al voltant. Un paradís. Varem continuar cap a Ciutadella passant per Trebaluger i les inigualables Cala Mitjana (amb la famosa roca des d’on els més valents es tiren i la coveta de visita obligada), Macarella, Macarelleta, Turqueta i Es Talaier. Arribat el moment de dinar, no semblava fàcil trobar un lloc que ens donés menjar a unes 35 persones i que ens permetés deixar les llanxes amarrades. A la Cala Santandria ens ho van posar fàcil. La següent aturada la varem fer a Ciutadella on alguns van omplir el dipòsit de benzina. Següent visita: el fantàstic Pont d’en Gili i la Punta Nati. Aquest tram és un tram de penya-segats amb pràcticament cap platja. Varem arribar a la Cala Morell just quan el sol començava a baixar i varem gaudim una estoneta (i a contra-llum) d’uns nois que es llençaven des de molta alçada fent mil piruetes. Varem fer nit (vivac) a Algaiarens, platja fantàstica, força gran i molt resguardada. El sopar a base de pica-pica, les neveres plenes de vi i ginebra i el ipod amb la cançó de l’anunci de Estrella Damm de Menorca sonant de fons. Vetllada fantàstica. Ens varem llevar amb els primers raigs de sol, molt aviat. Després d’esmorzar, varem anem cap a la sensacional Cala Pregonda, passant per Cala del Pilar, Cala en Calderer i la Cala Barril. No tinc paraules per descriure la Pregonda a aquella hora del matí… l’aigua no es movia, ningú a la platja i no es sentia ni un soroll… Fer el primer bany matiner aquí no té preu. Varem continuar de nou passant per la Platja Binimel.la, Cavalleria (la dels famosos banys de fang), el Cap de Cavalleria i la Cala Tirant. Aturadeta a Fornells per poder comprar bosses de caramels pels més petits a les paradetes que hi ha al port. Alguns varen aprofiten per omplir els dipòsits de benzina. La següent aturada és a Arenal d’en Castell, amb prèvia visita a la Cala Pudent, per dinar una paella, reservada prèviament. Varem passar per Port d’Addaia, fent la visita fins al final de tot on hi ha les Salines de Mongofra, i també varem gaudir del fantàstic paisatge lunar del Far de Favàritx, imprescindible fer la volteta a la Illa d’en Colom (per veure la sensacional Platja d’en Moro) i ja varem enfilar cap a la Cala Rafalet i la Illa de l’Aire. D’aquí cap a Binibeca.

Una excursió del tot recomanable que et permet veure en dos dies les platges de sorra blanca i aigua turquesa del sud i les platges de sorra vermellosa i aigua verdosa del nord.

Experiència fantàstica.

Duració
L'escapada es fa en un parell de dies amb calma i sense pressa.
Nens
Escapada fantàstica per nens, que no siguin molt petits. Disfruten molt.
Animals
Si no es maregen, cap problema.

Comentaris

  • (no serà publicat)