Parapent amb “Entrenúvols”

Camí de Montsec, Àger, Lleida (Espanya)

Sensacional experiència amb parapent per la fantàstica Vall d’Àger, una de les millors zones de vol lliure d’Europa, amb l’empresa “Entrenúvols”.

Vaig tenir la oportunitat de provar el “Bateig de Vol”, que no requereix cap tipus d’experiència perquè voles amb un pilot expert.

Només arribar a les oficines te n’adones de la qualitat de l’equip humà que hi treballa; hi ha molt bon ambient i es nota que es dediquen al que és la seva passió. Et pugen al camp de vol amb una furgoneta que, mentre enfila per la farragosa carretera de corbes, ha d’escoltar als pilots com van cantant cançons… suposo que és una manera de distreure’t.

Una vegada a dalt, el vertigen és important. Mentre ells preparan el material, per una banda, gaudeixes de les meravelloses vistes i, per l’altre, estudies el precipici per on t’has de deixar caure… barreja de sensacions trepidants.

Quan ja està tot llest i els dos (tant el pilot com tu) esteu lligats, arriba el moment de la veritat. Després de les explicacions pertinents i de tenir l’estomac revolucionat, només et queda la opció de córrer cap al buit. Sense adonar-te’n, al tercer pas, ja estas volant. De sobte, només hi ha silenci, tranquil.litat i pau. Sensacional. Les vistes són espectaculars i no tens gens de por. Quan portes uns quinze minuts volant, el pilot et diu “susto o muerte”, vaig cometre el gran encert de dir-li “dóna’m marxa” i sense tenir temps ni de pair el que havia dit, em trobo fent acrobàcia amb el cap per sota dels peus.

L’aterratge és súper tranquil.

De veritat que és una experiència fantàstica.

Vull destacar, una vegada més, la qualitat humana dels pilots que et saben tranquil.litzar i et controlen psicològicament en tot moment.

A part del Bateig de Vol, també fan Cursos de Parapent.

És important dir que, abans del vol, tens la opció de demanar el reportatge fotogràfic que fan ells mateixos durant el vol. Recomano que el demaneu, doncs el record és fantàstic i les fotos i vídeos ho mereixen.

Duració
El vol dura uns 20 minuts.
Nens
Recomanable per nens, però no molt petits.

2 comentaris to “Parapent amb “Entrenúvols””

  1. Anonymous

    Bona nit Tonia,
    En quina data vas fer el vol?
    Merci i salutacions

Comentaris

  • (no serà publicat)