Escapada Sapa

Sapa (Vietnam)

És, sense dubte, una de les excursions més sensacionals que he fet mai i que sempre recomanaré a tots els que passeu uns dies a Vietnam.

Sapa està ubicada al nord del país, a 1600 metres d’alçada i tocant la frontera amb Xina. La boira i la pluja son freqüents l’últim trimestre de l’any.

Una vegada arribats a l’estació de Lao Cai, el trasllat a Sapa és fa per una fantàstica carretera de muntanya, que ofereix unes vistes espectaculars de les cadenes muntanyoses irregulars, dels camps d’arròs i de les valls verdes.

La primera visita que s’ha de fer és la del mercat de Coc Ly. Em sembla que només hi és els dissabtes. Si podeu, organitzeu el viatge per coincidir-hi. S’ajunten totes les ètnies, vestides de diferents colors cada una d’elles, per oferir el que tenen o el que saben fer. Hi ha des de roba, menjar, medicaments (tots naturals), perruquers i, fins i tot, venta de bestiar…

Una vegada vist el mercat i el petit poble de Sapa (sempre amb boira i humitat), recomano fer qualsevol de les moltes excursions de trekking que hi ha per les muntanyes.  Els mateixos hotels et faciliten botes d’aigua i et porten fins als començaments dels camins, on et rep un H’mong que et farà de guia fidel durant tot el trajecte. Veureu pobles de les diferents ètnies: Y Linh Ho dels H’mong Negres, Ta Van, Cat Cat (Parc Nacional Hoang Lien), Ma Tra i els pobles dels H’mong vermells i Dzao vermell són obligats.

Caminar amb algun H’mong al voltant, per les muntanyes emboirades, veient la seva vida quotidiana tant llunyana de la civilització occidental, sense gaires coses i veient-los a tots feliços, no té preu. Lliçons que et dona la vida.

El paisatge, la gent i la cultura fan que sigui un indret del tot únic.

Duració
No es pot marcar una duració determinada, doncs els trekkings son quasi il.limitats. Jo vaig tenir la oportunitat de ser-hi 3 dies i 2 nits i, si hagués pogut, ho hagués allargat.
Nens
Sense problemes, sempre i quan no es faci un trekking massa llarg.
Animals
Sense problemes.

Comentaris

  • (no serà publicat)