Escapada Castanyer d’en Cuch

Cànoves, Barcelona (Espanya)

És una d’aquelles escapades que et deixa amb ganes de tornar. Sense ser molt diferent, aconsegueix ser especial.

El Castanyer, ubicat al Parc Natural del Montseny, és l’arbre que té més diàmetre de Catalunya. Els gairebé 12 metres són pràcticament buits i les dues obertures cap a l’exterior son motiu de jocs inesgotables dels nens. Dins és tan gran que durant un temps hi va viure un carboner qui tenia la seva pròpia llar de foc a l’interior.

Recomano que, una vegada arribeu al Castanyer, li doneu la volta a peu. Sense pressa, aneu observant. La forma canvia totalment depenent de l’angle des del que se’l mira. De fet, semblen arbres diferents.

Si escolliu pujar amb la furgoneta (teniu les dades de contacte ben especificades en aquest mateix post), tindreu el valor afegit de les explicacions de la Eva. Ella coneix la història i mil anècdotes del castanyer i us aconseguirà picar la curiositat. Si escolliu pujar a peu, gaudireu molt més del camí, que és preciós, però us quedareu sense les explicacions. Recomano fer la pujada amb la furgoneta i la baixada a peu. Així ho tindreu tot.Les dues vegades que hi he anat han estat a l’hivern i no he enganxat massa bon temps. Tot i que les fulles al terra li donen un color torrat que encisa, les fotos no llueixen el que haurien de lluir.

La furgoneta fa excursions cap al Castanyer tots els dies, sempre amb cita prèvia. Jo no vaig tenir la oportunitat de fer-ho, però sé que també fan un parell d’excursions que duren entre dues i tres hores cap a l’embassament i cap a la muntanya. Estic segura que valen la pena.

Duració
L'escapada es pot fer en un matí.
Nens
Sense problemes.
Animals
Sense problemes.

1 comentari to “Escapada Castanyer d’en Cuch”

  1. Jaume Bigas

    Havia pujat, ja fa molts anys. Ara ho porten els propietaris de la cabana i els gossos no poden entrar a dins.
    Continúa sent fantastic

Comentaris

  • (no serà publicat)