Escapada Punta Ballena

Pampatar, Isla Margarita (Veneçuela)

Gràcies a la gent d’allà, he pogut descobrir la Margarita autèntica, la que està allunyada del turisme massiu. He menjat arepes com ho fan ells: de peu i a un “malecón”, he visitat pobles colonials, he vist platges úniques i… he pogut gaudir del meravellós paisatge de les salines des de dalt d’un far.

Aquesta escapada em va sorprendre força. Després de la visita de rigor a l’areperia “La Cazonera”, varem sortir de Pampatar direcció est, vorejant la seva baia i seguint sempre la carretera de la costa. “Peñeros” de colors estridents van apareixent i desapareixent per tot arreu. Pensava que em portaven a alguna platja encisadora; però no. La carretera s’acaba a un far. Un cartell que hi diu “Punta Ballena” ens dóna la benvinguda. A part d’alguna urbanització luxosa que es mig amaga, només s’aprecia un penya-segat.Pujar les escales del far, arribar a la part més alta i veure les salines és lo últim que m’esperava. Sensacional. Pampatar significa “poble de sal”. És justament per això que aquest poble té aquest nom: per la seva abundància de sal. Aquestes salines son especialment interessants pel contrast de colors quan baixa el sol. L’accés a elles és molt difícil. La carretera no està en bon estat  i és necessari accedir-hi amb un 4×4. Per això molta gent gaudeix de la vista de les salines des de dalt del far.

Pels que sigueu més aventurers, recomano que us arribeu fins a la “Cueva del Bufón”. Jo no vaig tenir la oportunitat de veure-la per manca de temps, però m’han dit que és de gran bellesa. S’hi accedeix des de les salines i gràcies a unes escales que no estan en gaire bon estat. Geogràficament, està just a sota de la “Punta Ballena”.

 

Duració
En un parell d'hores està vist.
Nens
Sense problemes, si poden pujar escales sols.
Animals
Sense problemes.

Comentaris

  • (no serà publicat)