Escapada Coves del Toll

Carretera N-141C, entre Moià i Collsuspina, Moià, Barcelona (Espanya)

Mai n’havia sentit parlar i, quan hi vaig anar, no em podia creure que hi hagués aquesta meravella tan a prop de casa sense jo saber-ho.

És una formació geològica de gran interès: és una de les coves d’Europa més rica en fauna del Quaternari i, gràcies a alguns sílex, hi ha constància de presencia humana durant el Paleolític Mitjà. Les excavacions arqueològiques realitzades han convertit aquest jaciment en un dels més rics, a nivell internacional, en restes d’animals prehistòrics. Estan considerades com un dels conjunts càrstics més bells de Catalunya. L’aigua ha anat treballant les parets de les coves, aconseguint les meravelloses formes que hi ha a l’actualitat.

Dels 1.148 metres de profunditat, només 158 metres son els visitables; i, dels tres sectors que formen les coves, només es pot accedir a dos. Això encara desperta més la curiositat per veure la resta! La galeria sud son 108 metres. És la que ocupa la major part de la visita; de fet, és la de l’entrada, la primera que es veu. Estava ocupada per l’home prehistòric. La galeria est és la més petita. 50 metres que passen per sobre del curs fluvial d’aigua freda i cristal·lina.Parlar del Parc de les Coves del Toll també és parlar de natura: 4,5 hectàrees forestals, coves (la Toixoneres està en procés d’estudi i excavació a l’actualitat), una balma, un poblat neolític, salts d’aigua, etc. La visita és súper enriquidora.

Horaris: obertes dissabtes, diumenges, festius i vacances escolars i qualsevol dia concertant visita. Es pot fer la visita guiada només o sumar-li algun taller didàctic o la visita al museu arqueològic. En cas de pluja, es reserven el dret d’anul·lar la visita.

És important deixar clar que NO es poden fer fotos a l’interior de les coves.

Escapada perfecte, on s’ajunta història amb natura. Ideal per nens i adults.

 

 

Duració
La visita es pot fer en un matí.
Nens
Sense problemes. De fet, és perfecte per nens.

Comentaris

  • (no serà publicat)