Restaurant “Mas Sorrer”

GI-643, Km. 0,5, Gualta, Girona (Espanya)

Fa més de 10 anys que és un referent de les nits estiuenques de l’Empordà.

Tot i que ja no estan els gira-sols gegants que tant el caracteritzaven, s’ha reafirmat com a espai multicultural amb concerts i festivals de curtmetratge que es van repetint any darrera any amb més i més afluència de públic.

Diferents espais per donar cabuda a diferents alternatives.

A mà dreta hi ha el mas; completament recobert d’heura i envoltat de tauletes. Cap taula és igual a la del costat i, en canvi, el conjunt de totes elles és perfecte. Algunes estan al descobert i altres estan sota un petit porxo. Mil detalls únics que la fan diferent: petits testos amb plantes aromàtiques, cartells retros penjats per les parets, neveres antigues, sofàs fets amb palets, caixes antigues de cervesa…

A mà esquerra, una construcció vermellosa et fa preveure que serà just allí on la gent allarga la nit després del sopar. I així és. Tauletes i cadires blanques, totes iguals, es reparteixen pel jardí. Al lateral i al darrera, hi ha zones amb una mica més de privacitat.L’interior recorda un antic colmado. Taules i cadires de fusta, de les de tota la vida, estan ubicades a sota de les parets abarrotades de menjar i de pissarres pintades.

Tipus: cuina mediterrània. Son grans defensors de la cuina de proximitat, fins a tal punt que molt producte l’agafen del seu propi hort. Els ous son ecològics, la pasta és fresca i feta per ells, la carn és d’animals criats en llibertat i el peix de la llotja… millor impossible! Vaig tenir la oportunitat de provar:

 • Polo de síndria – súper refrescant.
 • Carpaccio de carbassó i vinagreta de pesto – sensacional. Les virutes de formatge li donen el toc final. Plat gustós i fresc. Fi.
 • Amanida d’espinacs tendres i torta del casar amb pipes – plat que, quan hi torni, no tinc dubte que repetiré. El formatge és fort, però l’aconsegueixen suavitzar amb els tomàquets cherry i la vinagreta que li tiren per sobre. Per mi, un dels plats estrella.
 • Ceviche – diferent a tots els que he provat. Més gran i més gustós. Això sí… el gust és més fort.
 • Carpaccio de bacallà amb olivada – per mi, un altre plat estrella. Un clàssic que el fan superb.
 • Gambetes en tempura – un dels tocs orientals de la nit.
 • Tataki de tonyina – es desfà a la boca. Producte impecablement tractat. Està perfecte.
 • Bou Black Angus ecològic – deliciós. No puc dir més. De nou, bon producte i ben tractat.
 • D’acompanyament, el puré de patata trufada – no podeu sortir sense provar.
 • També d’acompanyament. els pebrots verds dolços de Rupià.
 • Pastís de formatge – finíssim.
 • Trufes – quasi moro. Tremendes.

És una “obligació” visitar “Mas Sorrer”, com a mínim, un copa cada estiu.

Preu
Alt. Des de 40€

Comentaris

 • (no serà publicat)