Escapada Padrao dos Descobrimentos

Av. Brasília, 1400-038, Lisboa (Portugal)

Impressionant construcció de 52 metres d’alçada ubicada a tocar del riu Tajo i just davant de l’imponent Monasterio de los Jerónimos.

Va ser construït al 1960 per l’arquitecte Cottinelli Telmo i l’escultor Leopoldo de Almeida per commemorar els 500 anys de la mort de Dom Henrique, “el navegante”. És un monòlit de pedra en forma de nau que s’endinsa cap al riu. A la proa apareix ell i, al darrera, el segueixen desenes de personatges històrics relacionats amb els descobriments.

L’esplanada que hi ha davant del monument és un mosaic de la rosa dels vents de 52 metres de diàmetre amb un mapamundi al seu interior on estan senyalitzats els llocs que varen ser importants pels mariners portuguesos. Però… òbviament és tan gran que no ho aprecies fins que puges al mirador des d’on es te la perspectiva necessària.L’interior del monument està dividit en 7 plantes. L’ascensor puja fins la 6, la resta es fa per una escala que porta a la terrassa des d’on es gaudeix d’una de les millors vistes de Lisboa: Torre de Belem, rio Tajo, Ponte 25 de Abril, el port, Jardim da Praça do Imperio, Monasterio de los Jerónimos i, fins i tot, el Castelo de San Jorge al fons.

NOTA pels més observadors: desconec si els 52 metres d’alçada del monument i 52 metres de diàmetre de la rosa dels vents… son casualitat. No he estat capaç de trobar informació que ho expliqui.

Duració
En 1 hora es pot veure el monument per fóra i pujar a dalt per contemplar les vistes.
Nens
Sense problemes, tot i que no val la pena pujar-los doncs la barana és tan alta que no els hi permet veure res.

Comentaris

  • (no serà publicat)