De tapes per Barcelona

Està clar que hi ha moments per tot; però sí que és cert que sempre ve de gust menjar de tapes. El fet de compartir platets ens atrau a tots… potser és una manera d’eliminar l’individualisme que portem dins. No ho sé, però el que és cert és que les tapes fan l’àpat diferent.
A Barcelona cada cop és més difícil escollir. Hi ha un enorme ventall de possibilitats que no m’han facilitat gens l’escriptura d’aquest post…
Si he de començar per un, ho faré amb l’emblemàtic “Café Turó” (reservar taula aquí) de la zona alta. Liderat per l’inesgotable i polivalent Romain Fornell. Ofereix tapes molt creatives d’alta qualitat amb el producte tractat de forma impecable. Les que sempre repetixo son els daus de filet amb salsa d’entrecotte i el cheese cake. Dos platets imprescindibles.
Café Turó Café Turó
Continuo la ruta endinsant-me al Mercat del Ninot. Allà hi ha la paradeta “Perelló” (reservar taula aquí) a on treballen el bacallà des de 1898. El negoci sempre ha estat familiar i ara els fills han estat els que han obert la barra de degustació. S’ha de provar la pel de bacallà fregida i el ceviche. Us llepareu els dits!
Perelló Perelló
Deixo Sant Gervasi i l’Eixample per descobrir les tapes de Gràcia! La “Viblioteca“, un clàssic del barri a hores d’ara, no podeu marxar sense provar el biquini trufat i el carpacció de carbassó. Dos plats que creen adicció. El primer és gustosíssim i el segon és tan elegant que fa pena menjar-lo.
Viblioteca Viblioteca
El “Platerets” (reservar taula aquí) està trepitjant fort des del primer dia. El morro de bacallà amb vinagreta d’oliva de Kalamata i el Ral d’Avinyó amb soja i mel son dos autèntiques perdicions. A hores d’ara, ja és un altre referent de Gràcia.
Platerets Platerets
Baixant cap a Ciutat Vella, s’ha d’entrar a la Boqueria per buscar la paradeta del “Quim” i, una vegada allà, demanar (sense dubtar-ho) els ous ferrats amb xipirons i el rissoto de cua de bou. Per mi, els seus plats estrella…
Quim Quim
Dificil deixar el Born de banda. El “Bar del Pla“, a part de l’encant del local, els seus xampis amb wasabi i la coca de sardines son una perdició. Producte boníssim tractat amb molt carinyo i ells son un amor!
Bar del Pla Bar del Pla
A gaudir sempre de les bones tapes en la millor companyia!Comentaris

  • (no serà publicat)