• Menu
  • Menu

Escapada Besalú


Escapada Besalú

Accès

Hi ha pàrking molt a prop del pont d'entrada a la vila.


Besalú
Girona (Espanya)

Besalú és un dels conjunts medievals més importants i més ben conservats de Catalunya. La vila comptal va ser declarada conjunt històric-artístic al 1966.

Era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. De fet, encara s'accedeix al recinte medieval pel meravellós pont romànic; un dels seus accesos més antics i que data del s.XII. El pont s'aguanta amb set arcs majestuosos que han resistit al pas del temps i al desgast constant de l'aigua.

Es imprescindible passejar  pels carrers i places que encara mantenen un fort sabor medieval i deixar-se portar pel temps. Hi ha cases antigues, el barri jueu i carrers porticats.

Besalú forma part de la xarxa de juderies d’Espanya, un itinerari exclusiu on participen indrets que contenen un alt valor de la memòria jueva al seu pas a l’edat medieval.  Els seus  banys jueus (Miqwé) són els tercers que es troben a tota Europa.

La Plaça Major amb el Palau de la Cúria Reial, convertit en hostal, i els carrers Portalet i Tallaferro et transporten a molts anys enrera. No em vull oblidar tampoc del monestir de Sant Pere, amb orígens que es remunten al s.X  i que és la contrucció més important de Besalú.

Aprofitar la visita per comprar menjar típic de la Garrotxa a qualsevol dels comerços de la vila.

Duració:

La visita es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

1 comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies