• Menu
  • Menu

Escapada Besalú


Escapada Besalú

Accès

Hi ha pàrking molt a prop del pont d’entrada a la vila.


Besalú
Girona (Espanya)

Besalú és un dels conjunts medievals més importants i més ben conservats de Catalunya. La vila comptal va ser declarada conjunt històric-artístic al 1966.

Era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. De fet, encara s'accedeix al recinte medieval pel meravellós pont romànic; un dels seus accesos més antics i que data del s.XII. El pont s'aguanta amb set arcs majestuosos que han resistit al pas del temps i al desgast constant de l'aigua.

Es imprescindible passejar  pels carrers i places que encara mantenen un fort sabor medieval i deixar-se portar pel temps. Hi ha cases antigues, el barri jueu i carrers porticats.

Besalú forma part de la xarxa de juderies d’Espanya, un itinerari exclusiu on participen indrets que contenen un alt valor de la memòria jueva al seu pas a l’edat medieval.  Els seus  banys jueus (Miqwé) són els tercers que es troben a tota Europa.

La Plaça Major amb el Palau de la Cúria Reial, convertit en hostal, i els carrers Portalet i Tallaferro et transporten a molts anys enrera. No em vull oblidar tampoc del monestir de Sant Pere, amb orígens que es remunten al s.X  i que és la contrucció més important de Besalú.

Aprofitar la visita per comprar menjar típic de la Garrotxa a qualsevol dels comerços de la vila.

Duració:

La visita es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 comment