• Menu
  • Menu

Escapada Miravet


Escapada Miravet

Accès

Hi ha pàrking a l’entrada del poble.


Miravet
Tarragona (Espanya)

És imprescindible dirigir-se a l'Embarcador per poder gaudir de la vista més maca del poble, del riu Ebre, de la muralla i del castell de Miravet.

Les cases del nucli antic s'enfilen des del riu per la paret rocosa de la muntanya. Aquí es troba l'antic embarcador, el molí medieval, els porxos, l'antiga aljama morisca-jueva, el carrer de la jueria, les muralles de tancament i l'església Vella. Al davant de l'església hi ha la plaça-mirador de la Sanaqueta, amb vistes al riu. Hi ha una sèrie de cases penjades i terrasses enjardinades, fins al penya-segat del castell.

Aprofitar la visita per fer l'aperitiu a la terrassa del bar de la Plaça de l'Arenal, sense cap encant especial apart de la seva ubicació, des d'on es pot veure l'Ebre i a on hi ha venedors ambulants de productes típics de la terra: vi ranci, oli d'oliva, mandarines, taronges i objectes de terrissa.

Caminar pels carrerons del nucli antic (d'origen musulmà). He de dir, però, que l'interior del poble no és de gran bellesa.

Si es vol visitar el Castell, pregunteu al poble per l'horari de visita. No sempre està obert.

A un quilòmetre, hi ha el Pas de Barca. Aquestes barques de pas eren l'únic mitjà que podien tenir per a travessar el riu aprofitant únicament la força de l'aigua. La Barca està formada per dos llaguts sobre dels quals hi ha una gran plataforma de fusta on hi caben perfectament 3 cotxes. Per tal que el corrent del riu no se l’endugui, està subjecta a un cable metàl.lic.

El pas de barca de Miravet és l'últim que queda amb aquestes característiques (sense motor) al llarg de tot el riu Ebre.

Duració:

La visita es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

7 comments