• Menu
  • Menu

Escapada Queralt


Escapada Queralt

Accès

L’accés a la muntanya es fa per una carretera amb bon estat, però amb corbes.

El pàrquing pels cotxes està al  mateix peu del funicular, que és el que et puja fins el santuari.

Els que ho preferiu, també es pot pujar a peu des del pàrquing. Hi ha un caminet molt ben indicat.


Queralt, Berga
Barcelona (Espanya)

El Santuari de Queralt, de Santa Maria de Queralt o de la Mare de Déu de Queralt està situat al cim de la serra de Queralt. Està catalogat com a bé cultural d'interés local.

Només sortir del funicular, a 1200 metres d'alçada, hi ha el santuari. D'aquí comencen diferents camins per fer senderisme gaudint d'un paisatge fantàstic, entre ells el famós "Camí dels Bons Homes". Les vistes al berguedà són impressionants.

Hi ha una petita cova que és on, segons la llegenda, antigament un pastor de Vilaforniu va trobar la imatge de la Mare de Déu del segle XIV.

El santuari és una església barroca no gaire gran amb la verge de fusta d'estil gòtic col.locada a la part d'adalt. Sorprenentment, l'estil és molt auster.

Realment, és merescut el nom amb el que se'l coneix: "El Balcó de Catalunya", doncs les vistes des que qualsevol punt de la muntanya son immillorables.

Duració:

Es pot fer tot lo llarg o curt que es vulgui. Els camins no s'acaben.


Nens

Sense problema pel santuari. El caminet al voltant de la muntanya es recomana fer-ho amb nens que ja caminin sols, doncs no és molt apte per cotxets.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *