• Menu
  • Menu

Bar “L’Espinaler”


Bar “L’Espinaler”

Accès

S’accedeix fàcilment, doncs està a la mateixa carretera nacional.


Camí Ral, 1 Vilassar de Mar
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 7591589
E-mail: espinaler@espinaler.es
Web: https://www.espinaler.es

Al 1896 en Miquel Riera i Prat s'instal.la a Vilassar de Mar i inaugura la taverna de l'Espinaler. Va començar amb una cosa senzilla. Donava un got de vi i la famosa "barreja" a la gent del poble. Passats uns anys, just al 1907, el Miquel va aconseguir la llicència per poder obrir l'estanc. Això va resultar un impuls rel.levant pel creixement del negoci familiar.

Però... va ser el net (el Joan Tapias) qui, mostrant el seu esperit innovador, va incorporar un vermut de molta qualitat. També va ser ell qui va ampliar el ventall de productes per fer l'aperitiu afegint conserves gallegues de primera qualitat.

El 1952, la dona d’en Joan crea la fórmula de la salsa Espinaler: una combinació de vinagre, pebre vermell, pebre negre i espècies. Salsa que, a hores d'ara, és famosa a tot arreu.

En Miquel Tapias Roldós, besnét del fundador, agafa el lideratge del negoci als voltants dels anys 70 i arriba la revolució definitiva: comença la comercialització de les conserves "Espinaler" amb el millor marisc de Galicia seleccionat personalment per ell.

Tota aquesta història és la que ha fet que l'Espinaler sigui el que és ara: una taverna petita i acollidora on es respira la història a cada raconet i on es pot fer un aperitiu boníssim. El seu caire rústic em va captivar des del moment que vaig creuar la porta. La part de dins és encisadora.

A fora hi ha uns barrils amb tamborets que donen a la carretera i unes tauletes que estan al carrer de vianants. La part de fora no té massa encant.

Un aperitiu a l'Espinaler s'ha de fer, com a mínim, un cop a la vida.

Valoració: 8
Molt bon servei (2,5), bones instal·lacions (2), bon menjar (2), vista correcte (1,5)

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments