• Menu
  • Menu

Escapada Binibeca


Escapada Binibeca

Accès

S’accedeix amb cotxe fins el poble. En temporada alta és difícil trobar aparcament.


Binibeca
Menorca (Espanya)

Què puc dir d'un poble que m'ha vist créixer? En aquesta publicació no puc ser massa objectiva. Binibeca és la meva segona casa i l'estimo.

Aquest post és especial. Sempre escric amb màxima transparència i honestedat perquè m'agrada transmetre allò que m'ha fet vibrar; però en aquest cas, em costa despullar els secrets d'aquest poble. No us enganyaré, me'l sento molt meu i no vull compartir-los massa... ;-)

A les guies i per Internet el venen com un antic poble de pescadors; però mai ho ha estat. Sovint escolto guies que expliquen històries inventades als turistes. La veritat és que només hi havia un o dos pescadors com a molt, la mítica Juanita que era la única habitant del poble durant tot l'any (en pau descansi) i la resta era gent de la península que anava allà a passar l'estiu. També he escoltat que les jardineres eren llocs on bevien les vaques... en fi... 

Si no estic equivocada, va ser pels voltants de 1970 quan Antoni Sintes, un aparellador que treballava a un estudi d'arquitectura a Barcelona, va presentar la primera maqueta del poble. La sorpresa va ser doble: cap casa era igual a cap altre i els planells de les cases els anava modificant sobre la marxa.

Les cases son petites. La majoria d'elles son per 4 persones, amb dues habitacions, un bany i una cuina integrada al menjador. Inicialment, els llits, armaris, prestatgeries i taules eren d'obra; però, poc a poc, els propietaris ho han anat modernitzant i ara ja en queden poques així.

Els caminets de l'immaculat poble estan empedrats i son únicament per vianants. L'amplada no arriba a un metre i no és fàcil ubicar-se. És com un petit laberint per qui no el coneix, però té molta gràcia. La placeta del mig del poble te una capella molt petita on s'hi celebra una missa l'any. Binibeca és un dels reclams turístics més importants de Menorca. En temporada alta està bastant massificat; però tot i així te encant i encara guarda raconets autèntics.

Vistos els caminets, s'ha de visitar el Caló d'en Fust, conegut per la gent local com l'embarcadero. És una plataforma de ciment on hi ha les barques dels socis del Club Nautic Binibeca Vell i on s'hi banya la major part del poble. Hi ha dues coves tancades al públic de les que s'expliquen històries varies.

A l'entrada del poble hi ha un centre comercial a on hi ha un parell de botigues que valen la pena: Local 23 on hi ha vestits i complements moníssims i el Pou Nou amb camisetes i bosses característiques de l'illa.

Pel poble passa un tram del Camí de Cavalls. És un camí de ronda que voreja tot el perímetre de l'illa passant per quasi totes les platges. He fet quatre trams i em va agradar tant que en faré uns quants més en breu!

Molt a prop, hi ha tres llocs que son secrets. Mai n'havia parlat abans.

Acapulco és un penya-segat on els joves es tiren fent piruetes diverses. Hi ha tres nivells de roques i les competicions entre ells son constants per veure qui es tira de la més alta. El nom és en honor a l'Acapulco original de Mèxic. Està ubicat entre el poble de Binibeca i Ses Olles, aquest últim és el primer lloc de Binisafua. Està molt a prop del poble; de fet, és un dels caps del Caló d'en Fust.

Anant en direcció contrària; és a dir, direcció sud, tot just sortir del poble hi ha una piscina natural petita i moníssima. És un dels secrets més ben guardats de Binibeca. Cal anar-hi quan hi ha vent de nord perquè la veureu en el seu màxim esplendor. Si hi aneu amb vent del sud, la veureu bruta i lletja. L'aigua és verd esmeralda.

Continuant per la carretera que voreja la costa, just abans d'arribar a la Platja de Binibeca, hi ha el Bufador de Binibeca. És un lloc molt especial. Sempre l'havia vist des del mar. És una cova foradada pel sostre. Des del mar és meravellosa; però des de terra també! No es veu fins que un està pràcticament a sobre! S'ha d'anar amb compte perquè l'alçada és important.

Recomano esmorzar a la Bakery de Cala Torret on trobareu de tot i boníssim. M'encanta la torrada d'alvocat i els smoothies. El lloc és molt normal, però el servei i el menjar són fantàstics!

Per sopar, molt a prop de Binibeca, hi ha el restaurant Nautic Binisafua. Les tapes son molt bones, però el peix del dia és espectacular! Està ubicat a una antiga barquera i té vistes meravelloses a una caleta. Aprofiteu per anar a sopar que encara sigui de dia, així gaudireu de les vistes!

A 15 minuts en cotxe, hi ha un hotel fantàstic. L'Alcaufar Vell (reservar habitació aquí) és un dels meus preferits de l'illa. Té un encant molt especial. Captiva.

Em vaig comprar el llibre Menorca. Reserva de la biosfera (Español) (Guia & Mapa) i va ser un encert! Està molt ben documentat i sovint el consulto.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail! Tinc contacte amb gent d'allà i estem organitzant activitats molt autèntiques.

Per desplaçar-vos per l'illa es necessari llogar un cotxe. Ho podeu fer al mateix aeroport de Maó a on hi ha Europcar. Mai fallen!Booking.com

Duració:

La visita es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments