• Menu
  • Menu

Escapada Ciutadella


Escapada Ciutadella

Accès

Hi ha pàrking a la plaça des Born, just a sobre del port.


Ciutadella
Menorca (Espanya)

Ciutadella... l'eterna rival de Maó. Els que han viscut i coneixen l'illa saben que això és com un derbi: o vesteixes uns colors o vesteixes els altres. No pots ser imparcial i no pots no vestir-ne cap.

Tot i que jo tinc un sentiment especial i molt fidel per Maó, no puc negar que l'encant de Ciutadella m'ha captivat.

Si l'hagués de definir d'alguna manera m'atreviria a dir que és l'el·legància convertida en ciutat.

El port encisa a qualsevol. Llarg i estret com un canal venecià. La barreja de la seva muralla senyorial amb les terrasses plenes de vida, que omplen el moll de punta a punta, li dóna un encant més que especial. Hi ha un fenomen molt peculiar que s'hi origina de tant en tant: les rissagues. Una marea que pot deixar sec el llit del port  per tornar a pujar ràpidament molt més del que li toca. Mentre sopes, et pots trobar els peus mullats!

Imprescindible també fer la visita als bars del fons del port. Anar a les terrasses de la part de dalt. Son autèntics i diferents.

Els millors accessos al port son pel carrer Portal de Mar i per la baixada Capllonch. Ambdós surten des Born. A l'estiu s'omple de paradetes ambulants que li donen molta gràcia.

A Ciutadella es respira història per tot arreu. De l'antiga muralla, només queden dos bastions. Un a Es Born i l'altre a Sa Font. Una vegada esteu a Es Born, aneu cap a la Plaça Nova i busqueu el carrer Josep M Quadrado. És el meu carrer preferit. També anomenat "Ses Voltes". El seu nom és degut als porxos de volta de les cases que hi ha al carrer. La successió d'arcs es trenca a sa Plaça Vella i s'acaba a la plaça de la Catedral. Deixeu-vos perdre, sense pressa, pels carrerons de la part antiga. És fantàstic.

Res del que he escrit té validesa durant les festes de Sant Joan. Eviteu visitar Ciutadella durant aquests dies... es converteix en una altre Ciutadella que no aconsello a ningú.

Recomano visitar-la de vespre-nit. Té més encant.

Duració:

La visita es pot fer en una tarda per poder gaudir de les botigues i acabar sopant al port.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *