• Menu
 • Menu

Restaurant “Sant Pere del Bosc”


Restaurant “Sant Pere del Bosc”

Accès

Venint de Barcelona, a l’arribar a Lloret, hi ha una rotonda on està indicat Fenals direcció cap al mar. A la rotonda, s’ha d’agafar just la sortida oposada (direcció muntanya). Hi ha un Caprabo a la cantonada i també hi ha un cartell (no gaire gran) que indica “Sant Pere del Bosc”. No deixeu mai el caminet. De tant en tant, hi ha indicacions.


Paratge de Sant Pere del Bosc Lloret
Girona (Espanya)
Telf: +34 972361248
E-mail: info@santperedelbosc.com
Web: https://www.santperedelbosc.com/

És un raconet autèntic. Ho té tot: ubicació fantàstica, bona cuina i tracte excel·lent. Em va encisar el primer dia que hi vaig anar i en vaig sortir encara més enamorada quan hi vaig tornar.

Com puc explicar la seva ubicació? Tots coneixem més o menys Lloret: molta gent i mil establiments amb no massa encant. Això fa que qualsevol es pugui fer una idea equivocada de "Sant Pere del Bosc"; de fet, penso que ningú es pot imaginar aquest raconet que amaga la muntanya de Lloret. El caminet d'accés, una mica més de 10 minuts per un camí sense asfaltar al mig del bosc, ja dona una idea de que el destí serà una cosa diferent al que estem acostumats. Impressiona molt la primera imatge del monestir que s'entreveu pel mig del bosc. Majestuós i amb història al darrera.

És un antic monestir de religiosos benedictins del 1600 aprox. i que va patir diferents reformes al llarg de la seva història (la última a càrrec de Puig i Cadafalch). A l'actualitat, està impecablement restaurat sent restaurant i hotel alhora.

El menjador de dins és relativament petit. Disposa de 7 taules. Acollidor i moníssim. Tot està perfectament col·locat. M'atreveixo a dir que potser té un aire més seriós que la terrassa, que és un pèl més informal i està oberta únicament a l'estiu. Però, sens dubte, ambdós espais tenen el seu encant. Cadascun s'ha de viure a la seva temporada. A la terrassa es respira la natura. I... pels que us agradi la música en directe i les copes tranquil·letes, la zona del chillout us tornarà bojos!

Tipus: cuina d'autor a on ofereixen un menú degustació de 8 plats canviants cada mes i a on es respecta la cuina tradicional catalana. La cuina la tenen dividida en tres zones: la del fred, la de la brasa (on fan la brasa gastronòmica) i la de la cuina pròpiament. El pa i les postres son fets allà. Vaig tenir la oportunitat de provar una mica del menú degustació i una mica de la carta clàssica.

 • Copa de cava amb reducció de Chardonay - ja sé que parlo poc del cava i del vi; però aquesta copeta mereix menció especial. La vaig gaudir com mai.
 • Primera part que forma part del menú degustació:
  • Dàtil farcit de foie - deliciós. Plat fi i elegant. Barreja de productes que mai m'havia imaginat junts. Un dels plats estrella.
  • Snacks:
   • Brick de llagostí de blanes amb salsa lleugera de curri - el curri li dóna un punt divertit al plat.
   • Ostra - aquest plat no l'explico. S'ha de provar! Brutal!
  • Flors de carbassó (de l'hort) farcides de bacallà amb aire de mel - plat molt delicat amb una posta en escena diferent. L'aire de mel li dóna un punt dolç fantàstic.
  • Crema holandesa amb espàrrecs i rossinyols d'estiu i crostonets de pernil - un altre dels plats estrella. No sé si dir: bestial barreja de productes regats amb una salsa finíssima o bestial salsa finíssima saltat amb productes boníssims. Potser no sóc objectiva perquè els tres productes son una perdició per mí, però aquest plat em va encantar.
  • Sopa de tomàquets de l'hort amb formatge fresc - plat perfecte per l'estiu. Refrescant i fresc alhora.
  • Caneló de llamàntol amb reducció de sopa de peix - un altre dels plats estrella. Molt gustós.
 • Segona part de la carta clàssica:
  • Caldereta de llamàntol - per plorar de gust. No puc dir més que: se'm va fer curta! Queda pendent tornar per repetir-la!
  • Cabrit - està cuinat al forn durant 12 hores. No cal ni ganivet per tallar-lo. Súper tendre i gustós.
 • Mojito - molt bona idea oferir un mojito en aquest moment del sopar!
 • Ceviche de fruites amb gelat de coco - un postres molt refrescant.
 • Petit Fours amb l'assessorament d'Eva Senserrich - no podia acabar millor la nit!

Raconet que s'ha de viure.

 

Valoració:  9
Molt bon servei (2,5), molt bones instal.lacions (2,5), molt bon menjar (2,5), vista correcte (1,5).
Vistes
Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *