• Menu
  • Menu

Restaurant “Alcaufar Vell”


Restaurant “Alcaufar Vell”

Accès

A la carretera que porta a la Cala Alcaufar, abans d’arribar al poble, a ma dreta hi ha el trencall que indica “Agroturisme”.


Carretera de Cala Alcaufar, km 8 Alcaufar
Menorca (Espanya)
Telf: (+34) 669 885 143
E-mail: hotel@alcaufarvell.com
Web: https://alcaufarvell.com/

És, sens dubte, un dels meus restaurants preferits de Menorca. Em va captivar tant que son pocs els anys que no l'he visitat. Té un encant especial. 

L'edifici és elegant i rústic alhora. Només baixar del cotxe vaig respirar una calma immensa. La tranquil·litat i el silenci em van fer baixar les revolucions immediatament. Cosa que, cada dia, m'agrada i agraeixo més.

A la façana principal hi ha unes tauletes que enganyen. D'entrada, un pot pensar que allò és el restaurant; però al veure que no ha ningú, l'instint convida a entrar a l'edifici. De seguida un ja es troba al Jardí dels Ullastres. Les taules, molt ben posades, sota aquests arbres tan característics de la illa, enamoren a qualsevol.

Al costat hi ha la piscina del mateix hotel. La il·luminació amb espelmes i llum ambiental fan que el jardí sigui tan agradable que sempre prefereixo anar-hi al vespre.

El servei és exquisit. Deixant a banda al Jaume, que és l'ànima de tot plegat i mereix menció a part, l'equip està molt atent de tot el que passa al jardí, però respectant l'espai i la intimitat dels clients. La sensibilitat és extrema.

Tipus: cuina delicada amb productes de temporada. Hi ha la opció de menjar a la carta o escollir el menú degustació. Ho he provat tot. La última vegada vaig menjar el Menú de l'Amo:

  • Aperitius
    • Crema de verdures del dia - Deliciosa i elegant manera de començar el menú.
    • Selecció de formatges de Menorca - Res a dir. No cal opinar sobre la qualitat dels formatges de la illa. Son espectaculars. 
  • Entrants
    • Vermells d’ou i xoriço Santa Catalina, patata, moniato i bolets - Plat estrella, sobretot, per la sorprenent barreja de productes. A destacar la qualitat dels mateixos. N'hagués demanat un altre!
    • Carbassons plens - Un altre plat curiós i deliciós. El carbassó l'acompanyen amb tomàquet i bolets.
  • Principals
    • Llobarro en "panadera" - Plat sense complicacions on s'aprecia la qualitat del producte.
    • Tall premium d'entrecot (llom alt sense os) - Es desfà de lo tendre que és. N'hauria demanat un altre!

Tal i com diuen ells: "La gastronomia és l'art que utilitza els cinc sentits".

Aquí les sobretaules es fan eternes. Mai trobo el moment de marxar. És un dels llocs que estic més a gust de les Balears.

El restaurant està ubicat al mig d'una carretera poc transitada i que porta a una cala poc concorreguda, cosa que fa que estigui allunyat del turisme massiu. Molt millor així, oi?

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *