• Menu
  • Menu

Escapada Coves de Salnitre


Escapada Coves de Salnitre

Accès

Des del pàrquing, s’accedeix a les coves a través de 224 escales exteriors.

El camí regala unes vistes fantàstiques.


Collbató
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 93 7779076
E-mail: turisme@collbato.cat
Web: https://www.covesdemontserrat.cat/

La muntanya de Montserrat amaga, al seu interior, un món subterrani quasi desconegut. Tenint en compte que no soc experta en el tema i que el meu coneixement és quasi nul, sempre havia vist Montserrat com un massís compacte i no m'imaginava pas lo enganyada que estava! Gràcies a aquesta excursió, m'he assabentat que un conjunt de coves foraden el massís. Concretament, n'hi ha unes 100; però jo vull parlar de les que estan a Collbató.

Les "Coves de Salnitre", també s'anomenen "Coves de Collbató" o "Coves de Montserrat", són tan espectaculars que van inspirar al llarg dels anys a artistes com Gaudí i Rusiñol; de fet, diuen que les seves formes ondulades van inspirar a Gaudí per la Sagrada Família. No son unes coves qualsevols; són el conjunt de sales més grans de Catalunya! Els experts asseguren que són les coves que millor reflecteixen la història de la espeleologia catalana. Són molt riques en minerals. Antigament hi va haver explotacions de salnitre.

Al juliol es celebra, al seu interior, el "Festival Gong" que ofereix concerts de música. Jo no he tingut la oportunitat de viure'n cap, però ganes no me'n falten! Si ja em va impressionar veure les coves, segur que amb espectacle musical ha de posar la pell de gallina.

La longitud visitable de les coves és de 549 metres amb un desnivell de 20 metres (500 esglaons) i una temperatura interior de 14 °C. La part de dalt de la cova no es pot visitar, però la resta sí i es va il·luminant a mesura que s'avança pel seu interior.

El més curiós de tot és que l'aigua és la màxima responsable d'aquest fantàstic paisatge. El mar arribava fins aquí!

Només es poden veure amb visita guiada de duració aproximada d'una hora. L'excursió comença amb un audiovisual força interessant i continua amb un recorregut, on un guia va explicant tant la història com curiositats diverses. Es visita la "Sala de la Catedral" d'uns 60 metres de llarg i voltes de fins a 35 metres, el "Pou del Diable" amb 16 metres de fondària, la "Cova de les Ratapinyades", la "Cova del Cambril" i la "Sala de la Verge". Totes són molt interessants.

Horaris:

  • De dimarts a divendres només admeten visites concertades per grups de mínim 20 persones.
  • Caps de setmana i festius a les 10:30h, 11:45h, 13h (podria ser en castellà, si es demana), 17h. Per defecte, es fan en català.

L'entrada general son 7,5€.
Només es poden fer fotos a l'entrada.
Les vistes, cap al Bruc, son sensacionals.

Montserrat Parc Natural, mapa y guía excursionistas.Booking.com

Duració:

L'escapada dura, aproximadament, una hora.


Nens

Sense problemes. De fet, si no son molt petits, els hi encanta!


Animals

Només poden entrar gossos pigall.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 comment