• Menu
  • Menu

Escapada en veler per Menorca


Escapada en veler per Menorca

Accès

S’accedeix en cotxe fins al mateix vaixell; però haureu de trobar pàrquing per la zona.


Carrer Andana de Ponent, 133 Maó
Menorca (Espanya)
Telf: (+34) 629 930 406
E-mail: contacto@menorcaenvelero.com
Web: https://www.menorcaenvelero.com/

Sempre he dit que hi ha dues Menorcas: la que es veu des de terra i la que es veu des del mar. Les dues son molt maques; però n'hi ha una que és preciosa. I aquesta és justament la última. Si passeu uns dies a l'illa, no deixeu escapar la oportunitat de veure-la des d'aquesta perspectiva. Val molt la pena!

"Menorca en Velero" ofereix dues opcions. Per una banda, es pot contractar una excursió d'un dia sencer per la costa sud o nord; i, per l'altre, es pot fer la volta a l'illa en 7 dies.

Vaig tenir l'oportunitat de fer la primera opció. El vaixell, anomenat "Antiga Meloussa", sempre surt del Port de Maó i va en direcció nord o sud en funció del vent. Em van citar a les 10h i va ser aleshores quan em vaig assabentar que navegariem per la costa sud.

Té una capacitat per 11 persones. Jo anava sola i vaig compartir l'aventura amb altres persones que no coneixia.

Es surt del Port de Maó passant pel meravellós port d'Es Castell (Cales Fonts). Una vegada passada la illa de Lazareto i ja a mar obert, es gira cap a la dreta. La navegació és tranquil.la. Es voreja la costa sense pressa passant, de lluny, per la Cala Rafalet, S'Algar i la meravellosa Alcaufar.

Just al moment que hi ha, a la dreta, la platja de Punta Prima i a l'esquerra la Isla del Aire, just on hi ha el tros d'aigua blau turquesa, és quan es fa la primera aturada. Uns minuts per fer l'aperitiu i un bany a un dels punts on l'aigua és més espectacular.

Com a curiositat, explicar que la Isla del Aire és coneguda com "el primer sol de España", doncs és el tros de terra ubicat més a l'est i, com a conseqüència, diuen que és el primer punt on surt del sol als matins. Males llengües diuen que la illa està en venta, però com la llei de costes prohibeix construir, ningú la compra. És molt xulo fer el caminet que va del embarcador fins el far. Està ple de sargantanes negres, uns espècie única que només viu aquí.

La ruta continua passant per Biniancolla, el meu estimat "En Cargol" (amb els millors mojitos del món), la platja de Binibeca, el poble de Binibeca, la platja de Binisafua i Es Caló Blanc. Tot i que es va vorejant la costa, totes aquestes cales, pobles i platges es veuen de lluny.

Finalment, s'arriba a la Cala de Biniparratx. Aquí, molt encertadament, es fa l'aturada de més estona. La cala és maca i està molt resguardada. Quasi sempre hi ha aigües tranquil·les. Aprofitem per banyar-nos, tirar-nos de les roques, descansar al sol i dinar. El menjar és correcte i la beguda és il·limitada durant tota la travessa.

D'aquí ja es fa el camí de tornada; però sense cap aturada.

Ells son molt amables. El tracte que donen és sensacional i molt familiar. Et fan sentir molt a gust des del primer moment. El capità va fent explicacions de la història i de les curiositats dels diferents llocs per on es va passant.

Recomano fer reserva prèvia via web; doncs en temporada alta pot ser que estigui ple. El tiquet es compra al mateix vaixell.

És una manera diferent de veure la illa. Val molt la pena.

Ben a prop, hi ha l'agroturisme de Sant Joan de Binissaida, l'agroturisme Alcaufar Vell i l'hotel rural Biniarroca a on s'està de luxe i lluny de la gent!

Duració:

L'escapada es fa en un dia (de 10h a 18h).


Nens

Sense problemes. De fet, si no son molt petits, els hi encanta!


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *