• Menu
  • Menu

Parapent amb “Entrenúvols”


Parapent amb “Entrenúvols”

Accès

A Àger, demaneu per la casa rural “Can Maciarol”.

Les oficines d’Entrenuvols” estan just al davant.


Camí de Montsec Àger
Lleida (Espanya)
Telf: (+34) 973 455 023
E-mail: info@entrenuvols.com
Web: http://www.entrenuvols.com

Anava a passar un cap de setmana amb amics a la Vall d'Àger. La idea inicial era desconnectar una miqueta de l'estrès de la ciutat i viure la natura. Teníem clar que faríem la ruta a peu del Congost de Mont-Rebei; però no hi havia gaire cosa més prevista fins que a algú se li va ocórrer la idea del parapent.

D'entrada la proposta em va il·lusionar moltíssim. Era una experiència que sempre havia volgut fer i mai l'havia portat a terme. Però a mesura que s'apropava el dia, els nervis van anar creixent a la panxa.

Un 11 de Setembre a les 12h estàvem esmorzant a l'allotjament rural "Cal Maciarol". No tinc ni idea de com son els apartaments, però el que sí us dic és que els entrepans son boníssims. Al davant mateix hi ha la oficina del parapent "Entrenúvols". Té la mida justa per poder guardar tot el material que necessiten per volar. No estan per tonteries. Zero luxes; perquè el que volen ells és passar el mínim temps possible allà dins. Ells volen volar i punto.

Una de les coses que més em va agradar i que més enveja em va generar és l'ambient que es respirava entre ells. És molt xulo veure com un grup d'amics comparteixen passió. Desprenen alegria i ho fan de forma conjunta.

A les 13h ja estàvem dins la seva furgoneta per anar al camp de vol. La carretera és complicada. Està plena de corbes y té força pendent. Els pilots van cantant cançons durant el trajecte i t'animen, en tot moment, a cantar. Suposo que és el seu joc psicològic per distreure i tranquil·litzar a la gent. La veritat és que no soc capaç de dir quan va durar el trajecte...

Una vegada a dalt, el vertigen i els nervis son immensos. Mentre ells baixen el material de la furgoneta i ho preparen tot a una esplanada; jo no sabia què havia de fer. Per una banda, intentava gaudir de les meravelloses vistes doncs tenir tota la vall als peus era un regal impressionant. Per l'altre, aquell mateix regal es convertia en el patiment de pensar que per aquell precipici m'hauria de deixar caure jo minuts més tard. Tenia una barreja de sensacions brutals.

Quan ho tenen tot a punt, arriba el moment de la veritat. A l'instant en que el pilot et lliga amb ell, ja te'n adones que no hi ha volta enrere. Vaig tenir la sort de fer un "Bateig de Vol" amb el Jordi Marquillas. Em va fer les explicacions pertinents amb una calma admirable. Recordo que només em deia: "farem tres passes i ja estarem volant. Deixa't portar". I així va ser.

Jo estava revolucionada. Al darrera estava ell enganxat a mi. Al davant tenia una esplanada que, en pocs metres, es convertia en penya-segat. El cor m'anava a mil. Quan ell em va dir "som-hi", jo ja no tocava el terra. Em va impressionar molt haver de córrer cap al buit. Va ser tot molt ràpid.

I... de sobte, silenci. És curiós, però vaig passar de ser un sac de nervis a tenir una tranquil·litat i una pau radicals. Vaig passar zero por. Les vistes són espectaculars i, com estava tan relaxada, les vaig poder gaudir com es mereixien. Vaig viure una sensació molt autèntica i única.

Vaig estar uns quinze minuts volant. Gaudint. Fent mil fotos i intentant gravar aquelles imatges al meu cervell. En el moment de més calma, el Jordi em diu "susto o muerte". Vaig cometre el gran encert de dir-li "dona'm marxa". Sense tenir temps ni de pair el que havia contestat, el Jordi em posa cap per avall! Vàrem fer acrobàcia i va ser una sensació tan bèstia que no puc ni explicar-la.

Després de viure aquest moment, puc afirmar que l'aterratge és molt tranquil.

Si podeu, no deixeu escapar la oportunitat de fer un "Bateig de Vol" (no cal tenir experiència, doncs es vola amb un pilot expert) per la fantàstica Vall d'Àger. És una de les millors zones de vol lliure d'Europa. Està reconeguda a nivell mundial i és una experiència fantàstica.

D'Entrenúvols no puc diré res més que son un equip bestial. Tenen una qualitat humana indescriptible. Saben tranquil·litzar i controlar psicològicament al nerviós client. I alhora saben com fer que gaudeixis. M'encanten!

No marxeu sense comprar el reportatge fotogràfic! Creieu-me. M'ho agraireu tota la vida.

A uns vint minuts en cotxe, hi ha l'hotel "Terradets". Està ubicat al llac Terradets i gaudeix d'unes vistes immillorables del llac.

 

Duració:

El vol dura uns 20 minuts.


Nens

Recomanable per nens, però no molt petits.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments