• Menu
  • Menu

Escapada Arsèguel


Escapada Arsèguel

Accès

A la carretera que uneix Bellver de Cerdanya amb La Seu d’Urgell hi ha el trencall amb la indicació.

Passat el pont d’Arseguel hi ha una pujada de 1,7 km que porta a a la part alta del poble. S’ha de deixar el cotxe al costat de l’església de Santa Coloma. La carretera és de corbes, però està en bon estat.


Arsèguel
Lleida (Espanya)
Web: https://www.arseguel.com

Arsèguel és una de les portes d'entrada més maques al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El poble data de l'any 996 i això es veu en l'arquitectura de les cases que son bàsicament de pedra i fusta amb cobertes de teula àrab. Els carrers son molt petits, empedrats i amb un encant especial. Les parets son de pedra calcària amb una tonalitat vermellosa. El poble té molt encant, però el que més em va encisar van ser les balconades de fusta. Li donen un caire interessant i diferent.

L'església romànica que hi ha a l'entrada del poble i que data del segle XVIII sorprèn molt per les dimensions de la mateixa i perquè està allunyada i separada del centre per la carretera. Ha perdut l'absis , però conserva les capelles laterals. És curiosa.

El poble es caracteritza pel silenci i la tranquil·litat. S'ha de passejar pels petits carrers i gaudir del paisatge. El carrer de la Font Vella regala una de les millors vistes del riu i del Cadí.

Abans d'arribar al poble, hi ha una fàbrica tradicional de llanes que funciona amb energia hidràulica. Té una filadora del s. XVIII on encara s'hi confeccionen peücs i mantes de pastor. Està situada al pont d'Arsèguel i és de merescuda visita.

L'últim cap de setmana de Juliol es celebra l'aplec dels Acordionistes del Pirineu, que és una tradicional trobada amb grups vinguts d'arreu del mon. És el festival de música més antic de Catalunya que data de 1974. És justament per això que cal aprofitar la visita per entrar al museu de l'Acordió. Tot i que avui dia és conegut per aquest important esdeveniment musical, al barroc ho va ser per la família Cadell, coneguda pels seus actes bandolers a la zona.

Un altre atractiu del municipi és poder recórrer una de les moltes rutes de senderisme que surten i/o passen pel poble. Un dels més famosos és el tram del Camí de Sant Jaume que creua el terme.Booking.com

Duració:

La visita al poble pot ser lo llarg que un vulgui. El poble en sí es pot veure en un dia.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *