• Menu
  • Menu

Escapada Barri Antic de Hanoi


Escapada Barri Antic de Hanoi

Accès

L’accés al barri es pot fer a peu o amb cyclo-pousse.Hanoi (Vietnam)

Hanoi és una de les ciutats més seductores d'Àsia. O, al menys, això em va semblar a mi.

Quan organitzava el viatge a Vietnam, tenia clar que Halong, Hoian i Sapa em fascinarien tant, que vaig decidir retallar dies de Hanoi. I això va ser una errada enorme. Em va faltar viure-la a poc a poc i més.

El Barri Antic de Hanoi, que és on vaig centrar la meva visita, està en constant moviment. El ritme de la ciutat, inicialment, em va arribar a atabalar. Motos, bicicletes, cotxes i gent a peu es creuen sense cap tipus de criteri ni ordre... i no xoquen! Sembla que tots tinguin pressa. Es desplacen ràpid i sense deixar de tocar el clàxon. És una atabalament constant per la vista i per l'oïda. Però, de seguida, em vaig acostumar i ja em movia per allà com si fos un d'ells.

El barri antic està format per 36 carrers (caòtics) que es van construir al s.XIII arrel dels 36 gremis que existien aleshores. Té molta vida. Està ple de venedors. És igual què o com, però tothom ven alguna cosa. Hi ha gent que porta el producte a sobre i n'hi ha qui l'ofereix en alguna minúscula botiga. Tampoc els importa si el comprador es nacional o un turista. Només importa vendre. Les paradetes son bastant precàries i brutes.

La gent local fa la vida al carrer. S'assenten en uns tamborets minúsculs per prendre bia hoi (cervesa). I així poden passar hores.

Us aconsellaran anar al carrer de les sabateries o al de les joieries; però el que s'ha de fer és, senzillament, caminar pels carrers. Caminar sense pressa. S'ha d'entrar als temples i observar tot el que passa al voltant. Un no dona a l'abast de tot el que arriba a passar, del que voldries veure i del que no pots veure.

L'arquitectura colonial, els temples budistes, les pagodes i les mateixes cases del barri antic li donen un encant tan especial!

Una de les coses que més greu em va saber del viatge a Vietnam és no poder veure la via de tren que passa pel mig de les cases. No vaig acabar d'entendre el motiu que em va donar el guia; però el que si em va quedar clar és que no ho veuria. No crec que torni a aquest país que tan m'ha fascinat, però si ho faig, aquesta serà la primera cosa que aniré a veure.

He de reconèixer que tampoc vaig veure el teatre de les Marionetes d'Aigua; però això va ser decisió meva. Vaig preferir tornar a reviure la ciutat. Em va semblar més autèntic que anar a un teatre molt preparat pel turisme.

Un altre dels llocs més emblemàtics de la ciutat és el llac Hoan Kiem. És un llac d'aigua dolça que està al mig del centre històric. Gràcies a la seva dimensió i a que la zona verda que l'envolta també és força gran, és un dels llocs perfectes per fugir del caos. Al mig de llac hi ha la Torre Thap Rua, també coneguda com la Torre de la Tortuga, en honor a les tortugues gegants que sempre han viscut al llac. És molt maco donar la volta al llac a peu pel caminet que hi ha al voltant i no marxeu sense visitar el temple Den Ngoc Son! S'hi accedeix per l'inconfusible pont vermell Cau The Huc.

Ja a fora del casc antic, cal visitar el Temple de la Literatura i barri francès (Ba Dinh). El primer és un temple que es va construir al segle XI en honor a Confuci i va ser la primera universitat de Vietnam. Va estar oberta durant més de set segles. Eren tan difícils els seus exàmens que els noms dels estudiants que van aprovar es va esculpir a les pedres que hi ha a sobre de les tortugues. El segon és el barri colonial on hi ha la Opera.

El famós Mercat de Dong Xuan, des del meu punt de vista, no mereix la visita. És un mercat per majoristes on podeu trobar de tot, però sense cap tipus d'encant. Hagués canviat el mercat per la via del tren!

Si teniu temps, feu un passeig amb cyclo-pousse (bicicletes portades per guies) que us portaran als llocs més emblemàtics amb menys temps i menys risc. Això sí... no espereu que la persona que porta la bici us faci de guia perquè ningú parla anglès.

Recomano agafar un hotel que estigui bé al centre de Hanoi, d'aquesta manera us estalviareu molt de temps amb els desplaçaments. Jo vaig anar al "Sofitel Legend Metropol" i va ser un encert.

Si agafeu un cotxe per anar cap a la brutal Badia de Halong, gaudireu d'unes vistes bestials a camps d'arròs.

Duració:

Amb dos dies, ben aprofitats, es pot veure la ciutat.


Nens

Sense problemes, però s'ha d'anar amb compte amb el trànsit.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *