• Menu
  • Menu

Escapada Delta de Mekong


Escapada Delta de Mekong

Accès

S’accedeix en cotxe des de Saigon (Ho Chi Minh) fins a Cai Be. Una vegada a Cai Be s’ha d’agafar una barca.


Cai Be
Delta de Mekong (Vietnam)

M'atreveixo a dir que la visita al Delta de Mekong és el que menys em va agradar de Vietnam. Tot i així, penso que és una visita obligada pels que estigueu al país. S'ha de veure i viure; sobretot si es visita Saigon (Ho Chi Minh), doncs està relativament a prop.

El Delta de Mekong és conegut com el "bol d'arròs" perquè genera suficient arròs per proveir a tot Vietnam. Tota l'activitat gira al voltant del riu; de fet, és l'artèria portadora de vida. Un món aquàtic on les cases i els mercats floten.

Al delta hi ha molts mercats flotants. Seguint els consells de la gent local, vaig decidir anar a Cai Be. Allà hi ha moltes barques que ofereixen excursions pel riu. Penso que, més o menys, totes ofereixen el mateix. Les barques son de fusta i estan una al costat de l'altre. Els propietaris de les mateixes estan estirats a les hamaques dins de les mateixes barques. Em va sorprendre molt que no fan cap esforç per captar clients. Esperen pacientment a que algú els hi demani el servei.

Els vietnamites son matinadors. Per poder veure l'activitat en el seu màxim esplendor, recomano anar-hi ben aviat pel matí. La veritat és que l'espectacle és fantàstic. Barques de totes les mides i colors passegen, nervioses, pel Mekong. El riu és brut. Té un color marró intens que no permet veure res, però tot i així l'activitat és frenètica. L'intercanvi o la compra de productes es pot fer de qualsevol forma: de barca a barca, de barca a casa o de barca a botiga. S'accepta qualsevol format. La qüestió és vendre. Els productes estan col·locats de qualsevol forma per les barques i s'anuncien amb una mostra penjada d'una canya ben alta (com si fos un màstil).

És també fascinant veure la vida local de les pintoresques casetes que hi ha a la riba del riu. Vaig tenir la sort que em van portar per un canal petit i em van apropar a una illeta. Compartir aquells minuts amb la gent local va ser el millor de l'excursió. Vaig poder veure com renten la roba al riu, com l'assequen i l'estenen, com exposen al sol les fulles d'arròs, com fan caramels i com els nens del poble s'entretenen amb res.

Vaig acabar la visita a un viver de cocodrils. Si algun dia hi torno, no repetiria aquesta visita.

Una vegada us deixen de nou a terra, aprofitar per caminar pels voltants del port. Hi ha una espècie de mercat que val la pena veure. Molta gent dormint i molts productes estranys en venta.

És una excursió molt interessant però amb un punt decadent que trenca tot el romanticisme que un es pugui imaginar del mític delta.

Duració:

No es pot marcar una duració determinada perquè el delta és enorme.
Si el que es vol és conèixer la vida d'un mercat flotant i els seus voltants, recomano fer el mercat ben aviat al mati i navegar pels canals fent aturades a les diferents illes durant la tarda.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *