• Menu
  • Menu

Escapada Delta de Mekong


Escapada Delta de Mekong

Accès

S'accedeix en cotxe des de Saigon (Ho Chi Minh) fins a Cai Be. Una vegada a Cai Be s'ha d'agafar una barca.


Cai Be
Delta de Mekong (Vietnam)

M'atreveixo a dir que la visita al Delta de Mekong és el que menys em va agradar de Vietnam. Tot i així, penso que és una visita obligada pels que estigueu al país. S'ha de veure i viure; sobretot si es visita Saigon (Ho Chi Minh), doncs està relativament a prop.

El Delta de Mekong és conegut com el "bol d'arròs" perquè genera suficient arròs per proveir a tot Vietnam. Tota l'activitat gira al voltant del riu; de fet, és l'artèria portadora de vida. Un món aquàtic on les cases i els mercats floten.

Al delta hi ha molts mercats flotants. Seguint els consells de la gent local, vaig decidir anar a Cai Be. Allà hi ha moltes barques que ofereixen excursions pel riu. Penso que, més o menys, totes ofereixen el mateix. Les barques son de fusta i estan una al costat de l'altre. Els propietaris de les mateixes estan estirats a les hamaques dins de les mateixes barques. Em va sorprendre molt que no fan cap esforç per captar clients. Esperen pacientment a que algú els hi demani el servei.

Els vietnamites son matinadors. Per poder veure l'activitat en el seu màxim esplendor, recomano anar-hi ben aviat pel matí. La veritat és que l'espectacle és fantàstic. Barques de totes les mides i colors passegen, nervioses, pel Mekong. El riu és brut. Té un color marró intens que no permet veure res, però tot i així l'activitat és frenètica. L'intercanvi o la compra de productes es pot fer de qualsevol forma: de barca a barca, de barca a casa o de barca a botiga. S'accepta qualsevol format. La qüestió és vendre. Els productes estan col·locats de qualsevol forma per les barques i s'anuncien amb una mostra penjada d'una canya ben alta (com si fos un màstil).

És també fascinant veure la vida local de les pintoresques casetes que hi ha a la riba del riu. Vaig tenir la sort que em van portar per un canal petit i em van apropar a una illeta. Compartir aquells minuts amb la gent local va ser el millor de l'excursió. Vaig poder veure com renten la roba al riu, com l'assequen i l'estenen, com exposen al sol les fulles d'arròs, com fan caramels i com els nens del poble s'entretenen amb res.

Vaig acabar la visita a un viver de cocodrils. Si algun dia hi torno, no repetiria aquesta visita.

Una vegada us deixen de nou a terra, aprofitar per caminar pels voltants del port. Hi ha una espècie de mercat que val la pena veure. Molta gent dormint i molts productes estranys en venta.

És una excursió molt interessant però amb un punt decadent que trenca tot el romanticisme que un es pugui imaginar del mític delta.

Duració:

No es pot marcar una duració determinada perquè el delta és enorme.
Si el que es vol és conèixer la vida d'un mercat flotant i els seus voltants, recomano fer el mercat ben aviat al mati i navegar pels canals fent aturades a les diferents illes durant la tarda.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies