• Menu
  • Menu

Escapada Gruyères


Escapada Gruyères

Accès

Està situada al centre dels prealps friburguesos i s’accedeix amb cotxe fins a l’entrada de la ciutat, que és on hi ha un pàrquing.


Gruyères
Friburgo (Suïssa)

Gruyères és mundialment coneguda per la seva producció de formatges; però la seva història es remunta a l'Edat Mitjana. Té, aproximadament, 800 anys, un castell (un dels més imponents de Suïssa) i tres museus (entre ells, un Tibetà)... no és poc per lo petit que és!

És un poble encantador. Està ubicat a dalt d'un turó amb vistes fantàstiques a la vall; de fet, des de les muralles, s'arriba a veure el Broc i el llac de Gruyères. Les seves cases medievals i l'únic carrer que hi ha (que alhora és una plaça allargada) estan protegits per les torres. Tot està  molt ben cuidat i conservat.

Camineu, sense pressa, pels carrers de llambordes. Eviteu els llibres-guia i els mapes. No son necessaris. Concentreu-vos en el que és considerat un dels pobles més macos de Suïssa. Només observeu: les casetes amb els seus balcons plens de flors de colors vermell, ni un paper al terra, les cases en perfecte estat, les botiguetes súper ben posades. És com si un es convertís en el protagonista d'algun conte.

Recomano evitar la temporada alta (ple Agost), doncs arriben molts autobusos i centenars de turistes fan que el poble perdi encant. Però sí que és aconsellable visitar-lo durant l'estiu. La llum i el sol el fan especialment bonic.

Amb la reputació que tenen els seus formatges, és quasi un pecat marxar sense menjar una fondue o una raclette.

El que més em va impactar és el silenci i la tranquil·litat que s'hi respira.

M'encanta.

Duració:

La visita es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 comment