• Menu
  • Menu

Escapada Parc Nacional Los Roques


Escapada Parc Nacional Los Roques

Accès

La única manera d’accedir-hi és amb avió. No hi ha vaixells de passatgers.

Vaig accedir amb avioneta de LTA (Linea Turistica Aerotuy) que opera des de Maiquetia (Caracas). El vol dura uns 40 minuts i hi ha un límit de 10Kg per passatger. També hi ha vols diàris des de la Illa Margarita.

Hi ha la opció d’accedir amb avionetes privades. Hi ha posades que les ofereixen.

A l’arribar s’ha de pagar una taxa de 180Bs (uns 6€ aproximadament).


Gran Roque
Parc Nacional Los Roques (Veneçuela)

Visitar l'Arxipèlag i Parc Nacional de Los Roques no deixa indiferent a ningú. Només veure'l vaig entendre perquè, juntament amb Salto Ángel, son les dues destinacions preferides dels visitants del país.

És una de les reserves naturals més grans del Carib. Té 42 illes, 300 bancs de sorra, una gran quantitat d'esculls coral·lins i molta vida marina que el fan únic. Al 1972 el van anomenar Parc Nacional i, sincerament, no entenc perquè no ho era abans.

És un destí perfecte per gaudir de dies de descans i tranquil·litat en un entorn de platja idíl·lic. No espereu trobar-hi aventura i tingueu present que les poques activitats a fer son totes aquàtiques.

Si podeu, a l'avió seieu a la finestra. Les vistes a l'arxipèlag des de dalt son meravelloses. El color blau turquesa i la transparència de l'aigua fan agafar ganes d'arribar.

Aterrar al Gran Roque és tota una experiència. L'aeroport només és una petita pista d'aterratge que està al costat de la platja i no té llum. Això vol dir que tots els vols es fan de dia. L'avió et deixa allà on aterra i s'ha de caminar fins la parada de fusta per pagar les taxes d'accés a la illa. Això, un cartell donant la benvinguda i la clara prohibició del consum de drogues, és tot el que hi ha. És posar un peu a terra i adonar-te que estàs al paradís.

El Gran Roque és la capital. És la illa on hi ha totes les posades (hotelets) i on hi ha la única pista d'aterratge (únic punt d'accés pels turistes). El que més m'agrada és que han estat capaços de respectar l'autenticitat i han evitat caure en la massificació turística. És una illa que encara pot presumir de ser verge i això no té preu.

Aquí no hi ha pressa. Deixeu el rellotge a la posada perquè no el necessitareu.

Les posades organitzen les visites, excursions i activitats perquè un no s'hagi de preocupar de res. Jo vaig estar a la posada "Vistalmar" que també s'encarreguen dels vols. De bon matí s'embarca al catamarà per anar a algun cayo (el destí depèn de l'estat del mar). Vaig tenir la oportunitat de visitar Madrisky i Francisqui. Faciliten begudes, dinar i material per si es vol fer snorkel. Una de les meravelles més boniques que he vist mai son els bancs de sorra i les platges de Los Roques. L'aigua és turquesa i la sorra és tan blanca que fa mal als ulls.

Al Gran Roque es pot anar caminant fins la muntanyeta més alta de la illa. No és massa alta, però, una vegada a dalt, es gaudeix de molt bones vistes. Recomano portar crema anti-mosquits. N'hi ha molts i no tenen pietat. S'anomenen puri-puri, son minúsculs i les picors duren dies.

Un PARADÍS en majúscules.

Duració:

Depèn de cadascú, doncs la calma i el relax son absoluts. Jo, en aquest paratge, hi podria estar mesos.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 comments