• Menu
  • Menu

Vol amb “Globus Empordà”


Vol amb “Globus Empordà”

Accès

S’arriba a Colomers per carretera en bon estat.


Colomers
Girona (Espanya)
Telf: 620846742
E-mail: info@globusemporda.com
Web: https://www.globusemporda.com/

Em fa gràcia veure que les discussions són sempre per debatre quin dels dos Empordàs és el millor. Em fascina que ningú posi en dubte la bellesa de cap dels dos. És evident que són bonics; però... el que no és tan evident és que algú hagi tingut el privilegi (que he tingut jo) de veure els dos alhora... al mateix moment! I això només es pot aconseguir des de l'aire.

Res millor que tenir l'experiència en globus... és el mitjà que permet gaudir de les vistes amb més tranquil·litat. I això era just el que jo buscava.

De tot el viscut durant matí, he de dir que el que més m'ha agradat és el tàndem que formen els germans Joan i Jaume. Per una banda, són uns grans professionals i, per l'altre, són dues persones extraordinàries, naturals i transparents. Vaig marxar d'allà amb el bon regust d'haver conegut bona gent i això és impagable.

Han decidit volar per l'Empordà perquè son d'allà. Coneixen molt bé la geografia i els vents que sovint ventilen la comarca i això, per mi, és el gran valor afegit que tenen respecte a altres empreses.

Tot i que cal fer reserva prèvia, mai es garanteix el vol fins el dia d'abans de la sortida. Necessiten veure les previsions meteorològiques a l'últim moment per poder planificar el vol amb detall. És aleshores quan informen del punt de sortida a tots els passatgers.

Els vols surten molt aviat al matí. Em va semblar entendre que és per un tema de les tèrmiques i, com això té una relació directa amb la seguretat del vol, no vaig optar a cap debat. Els horaris depenen de la època de l'any. Al Juliol, son a les 07h del matí i la duració del vol és d'una hora i mitja aproximadament.

Quan el globus està llest, el Joan dóna quatre missatges bàsics de seguretat, explica el recorregut que es farà i la importància de com bellugar-se dins de la cistella. Una vegada està tot dit i amb els nervis a tope, arranca el vol.

Havia vist Begur, Roses, Banyoles... mil cops, però mai des d'aquesta perspectiva. Igual que recomano conèixer la costa des del mar, també recomano descobrir l'Empordà des de dalt. Les vistes son fantàstiques, però el millor de tot és la tranquil·litat que s'hi respira. Només s'escolta el soroll del globus i les bordades dels gossos dels pobles.

Vosaltres sabíeu que el globus només es pot controlar verticalment? Jo no. El desplaçament horitzontal el fa el vent. El Joan és qui juga a la perfecció amb ambdós factors per aconseguir volar cap a on ell desitja. Una vegada aterrats, el Jaume, que ha fet el seguiment del vol per terra, espera amb el tot terreny. Guardem el globus i... és el moment de gaudir d'un esmorzar de forquilla a "Can Quel" d'Ullastret! Menjar casolà i copiós que, a mi, no em va deixar dinar. És durant l'esmorzar que fan l'entrega dels diplomes.

Durant el mateix dia publiquen a la seva web el recorregut del vol efectuat amb informació de la durada, els kilòmetres recorreguts i les altituds màximes i mínimes, entre d'altres. A mi em va fer il·lusió tenir-ho.

Gran equip humà que ofereix una experiència autèntica que ningú s'hauria de perdre.

Duració:

Una hora i mitja aproximadament.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 comments