• Menu
  • Menu

Escapada Staubachfälle i Trümmelbachfälle


Escapada Staubachfälle i Trümmelbachfälle

Accès

Des d’Interlaken, s’accedeix per carretera fins als dos salts d’aigua.


Lauterbrunnen
Interlaken (Suïssa)
Web: https://www.truemmelbachfaelle.ch/

La vall de Lauterbrunnen està al sud d'Interlaken. No és una vall qualsevol; de fet, és una de les més impressionants dels Alps i una de les reserves naturals més grans de Suïssa.

Està literalment encaixada entre muralles de roca de 450 metres d'alçada. L'escenari és fascinant. Les casetes de fusta, impecablement cuidades, son puntets minúsculs quasi invisibles front les immenses parets de pedra.

El nom de "Lauterbrunnen" no és casual. Traduït al català vol dir "només fonts". I és que en aquesta vall hi ha 72 salts d'aigua. Durant la visita vaig tenir la oportunitat de veure'n dos: Staubachfälle i Trümmelbachfälle. Dos salts que estan a menys d'un kilòmetre l'un de l'altre i que són ben diferents.

Staubachfälle és una caiguda d'aigua vertical de 300 metres des de la gran muralla rocosa que hi ha al darrera del poble. És un dels salts de caiguda lliure més alts d'Europa. Es veu des de la carretera o des de qualsevol punt del poble.

Trümmelbachfälle, en canvi, són 7 salts d'aigua ubicats entre parets de roca. L'aigua prové del desgel de les glaceres d'Eiger, Mönch i Jungfrau. Són els únics salts d'aigua no exteriors a Europa. De fet, estan dins de la muntanya Mönch. Diuen que cauen 20.000 litres d'aigua cada segon en aquest salt de 200 metres d'alçada. Està obert cada dia d'abril a novembre de 09h a 17h. No es pot visitar durant l'hivern.

Duració:

La visita es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 comment