• Menu
  • Menu

Restaurant “El Racó CCS”


Restaurant “El Racó CCS”

3 avenida de Los Palos Grandes Caracas
Miranda (Veneçuela)
Telf: +58 212 2868404
E-mail: elracorestaurantccs@gmail.com
Web: https://www.facebook.com/ElRacoccs/

Impossible explicar els sentiments que em van córrer per dins quan, de sobte, em trobo dinant a un restaurant català al mig de la caòtica Caracas.

Amb el nom de "El Racó" ja em van guanyar el cor; però... que estigui ubicat al "Centre Català" fa l'escenari perfecte.

El "Centre Català" és un club social fundat el 14 d'Abril del 1945 per 112 catalans exiliats per la guerra civil espanyola. La seva finalitat és promoure la cultura i la llengua catalana als ciutadans de Caracas. Sovint organitzen esdeveniments puntuals (balls amb l'esbart dansaire o la celebració de la Verge de Montserrat, per exemple) però també imparteixen classes de català tot l'any. A les seves instal·lacions hi ha la Penya Barcelonista de Caracas liderada per l'Oriol. Tots plegats fan una feina admirable.

L'Arcadio, el Demian i el Pedro son tres veneçolans amants de la nostra terra i, alhora, els màxims responsables de "El Racó". Va ser una experiència única conversar amb ells. Em va fascinar la devoció amb la que parlen de Catalunya. Mai oblidaré com em van acollir. Encantadors, amables i, sobretot, molt de la broma... con collonuts!

El local és senzill, sense luxes. Discret i casolà. Rajoles amb "Pa de Pagès", "Botifarra amb Mongetes" o "Escudella i Carn d'Olla", entre altres, decoren les parets. Al fons, un immens vitrall representa un grup de gent ballant la sardana amb la majestuosa muntanya de Montserrat de fons. Autèntic.

Tipus: tapes de la cuina mediterrània.

  • Montadito de morcilla d'arròs i ceba amb poma i formatge de cabra - un clàssic del local que esperava amb moltes ganes i que no em va decebre
  • "Lumpias" amb llenties i xoriço.
  • Les papas amb xistorra - només he provat una xistorra més bona i va ser a Pamplona. Penso que ja ho he dit tot, oi?
  • Tequeños de formatge i xocolata - de pecat. Deliciosa barreja de gustos.

Tots ells em van robar el cor.

Valoració: 6
Servei correcte (1,5), instal·lacions correctes (1,5), menjar correcte (1,5), vista correcte (1,5).
Preu: Baix. Fins a 25€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 comment