• Menu
  • Menu

Restaurant “Gresca”


Restaurant “Gresca”

Provença, 230 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 4516193
Web: https://www.gresca.net

El local és petit. Hi ha 8 ó 9 taules que estan perfectament preparades per acollir a aquells que vulguin gaudir d'un bon àpat. Repeteixo: un bon àpat.

Senzill i sense estridències, però tot està impecablement col·locat al seu lloc. La decoració juga amb els colors blanc i negre. Estovalles blanques i cadires negres. Tres quadres minimalistes, un mirall i un tros de paret descoberta no aconsegueixen fer ombra al seu logo gegant que destaca per damunt de tot.

Des del carrer, la porta és molt discreta. De fet, un pot passar pel davant sense que li cridi l'atenció. Penso que és d'aquells llocs que volen que la gent que hi vagi sigui a consciència.

Ells, la Mireia i el Rafa Peña, son un encant. Han aconseguit donar un caire desenfadat i elegant alhora... una barreja que em va fer sentir molt a gust. Quan vaig intercanviar unes poques paraules amb ells vaig tenir la mateixa sensació que quan vaig mirar la porta del carrer. Van per feina i no estan disposats a perdre el temps amb tonteries. Saben que treuen un bon producte tractat de forma impecable i la única cosa que volen és que tot surti bé. La resta no els importa. Una mostra del que estic intentant explicar és el contingut de la seva pàgina web amb el nom, el telèfon i l'adreça. Res més. Ni una foto. No volen seguir tendències. Tenen la seva personalitat. Fascinant.

Tipus: cuina de mercat molt innovadora a on es posa en evidència el recorregut del Rafa per la cuina del Neichel o del Bulli. Vaig tenir la oportunitat de provar un dels tres menús degustació amb 9 plats i dos postres:

  • Bacallà amb iogurt i ametlla torrada - no tinc paraules per descriure aquest plat. Fi, elegant i deliciós. Un dels plats estrella. Només ell pota barrejar el bacallà amb iogurt.
  • Sardines marinades amb cansalada - Un vel finíssim de cansalada cobreix la sardina. Contrast de gustos atrevit.
  • Foie amb escabetx - grandiós. Un altre dels plats estrella... per diferent! Mai havia vist un plat igual.
  • Fideus de porc amb ceps - soc una apassionada del cep i he de dir que d'aquest plat em quedava amb el caldet que posen al fons. Brutal.
  • Ou soufflé - un clàssic del Rafa Peña. Ningú pot marxar sense provar-lo. Cap soufflé com aquest.
  • Arròs amb bacallà - aquest plat és de pecat! És un exemple de com fer un bacallà amb arròs com ningú el faria ni se l'imaginaria.
  • Pagre amb amanida d'herbes - finíssima posta en escena.
  • Mollejas amb mantega de llimona - plat molt gustós.
  • Pichón al gengibre.
  • Pinya colada - sensacional postres. Per mi, el millor.
  • Xocolata a les espècies - definitivament, el Rafa és diferent.

Vins escollits:

  • Clos du Gorge Rouge Blanc: segons el Joan València, el millor macabeu que ha begut mai. La referència. Ha triat aquest vi per la similitud del seu elaborador, Cyril Fhal, amb el propietari del "Gresca", Rafa Peña. Cyril Fhal fa un treball, a la vinya, de precisió. El resultat del seu treball es un vi que s’identifica amb el territori, i es aquí on trobem més similituds amb els plats del "Gresca". Domina el fonoll en aquest blanc tan magníficament mediterrani.
  • Jean Foillard Morgon Côte de Py 2010. Fantàstic vi vermell del, possiblement, millor elaborador del bujolais. La millor parcel·la de Morgon es Còte de Py, on dels seus raïms de Gamay, s'obté aquest vi de bonic color cirera i aromes de fruits vermells. Aeri i profund.

Recomano trucar per reservar taula. El local és petit i el menjar és tan bo que sempre està ple.

Discreció, elegància i qualitat; son les tres paraules amb les que definiria aquest raconet.

Valoració: 7,5
Molt bon servei (2,5), molt bones instal·lacions (2,5), molt bon menjar (2,5), cap vista (0).
Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *