• Menu
  • Menu

Blogtrip Parc Riu Llobregat


Blogtrip Parc Riu Llobregat

Accès

Des de l’estació de Ferrocarrils Catalans de Sant Boi, s’accedeix fàcilment al Parc.


Sant Boi de Llobregat
Barcelona (Espanya)
Web: https://www.parcriullobregat.cat

Vaig sentir molta il.lusió quan l'Òscar Marin, de la revista "Descobrir", va voler que Raconets estigués present en aquest blogtrip amb altres blogaires de viatges de Catalunya. Il.lusió... i nervis alhora! No n'havia fet mai cap i no sabia ben bé què em trobaria.

Tan inquieta que sóc, tant que em bellugo i no coneixia al Parc del riu Llobregat, ni tan sols el seu delta. Anava a un lloc del tot desconegut amb una gent que només coneixia virtualment (gràcies a les xarxes socials). M'esperava un dissabte, 5 d'Octubre del 2013, ple d'emocions noves.

Poc m'havia d'imaginar jo que la il.lusió de fer aquest blogtrip es convertiria en la sorpresa en la que es va convertir. Ho definiria amb una sola paraula... "contrastos": els camps de cultiu están a pocs metres de les fàbriques i el riu es belluga silenciós entre les autopistes.

Tot i que el tram metropolità té una longitud de 30Km i travessa setze municipis, nosaltres només vam fer el tram des de Sant Boi (estació FFGG) fins els Espais Naturals del Delta de Llobregat. Un recorregut d'uns 8Km, aproximadament, en bicicleta.

Des de l'estació dels Catalans de Sant Boi de Llobregat, s'agafa el canal de la dreta, per passar per un pont i acabar endinsant-te ràpidament al parc fluvià de Sant Boi. El Mirador de Cal Monjo, la Passera de Cornellà, el pont de vianants que uneix les dues poblacions i des d'on es veu el riu en la seva màxima plenitud, són de visita obligada. Tornem enrera per agafar el camí de sorra fins el meandre. Tot el recorregut és borejant el riu. És molt pla i ample, cosa que fa que sigui molt concorregut per altres ciclistes, runners o vianants. És súper curiós veure camps de cultiu a la dreta i fàbriques a l'esquerra. Fem una aturada a la Masia Can Comas, edifici que es troba al bell mig del Parc Agrari del Baix Llobregat, on ens informen de tots els serveis del Parc. Continuem pel camí del sorral i fem aturada al mirador des d'on es gaudeix d'unes vistes força maques. Passant pel Mirador d'Avions arribem als Espais Naturals del Delta del Llobregat on acabem la nostra ruta.

Ha estat un passeig tranquil per una zona prou desconeguda per mi i on hi destaco els contrastos.

Felicitar a l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) i a la revista "Descobrir" per la fantàstica organització d'aquest blogtrip.

Duració:

L'escapada es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *