• Menu
  • Menu

Restaurant “El Sortidor”


Restaurant “El Sortidor”

Plaça del Sortidor, 5 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: +34 935188544
Web: https://www.facebook.com/ElSortidor/

No es pot parlar del Poble-sec de Barcelona sense dedicar uns minuts a aquest mític establiment. És un clàssic no només del barri; sinó, fins i tot, de la ciutat. Ha donat servei, ininterrompudament, des de 1908. I això, avui dia, té molt mèrit.

La història del local va començar molts anys enrere. Quan no hi havia neveres a les cases, els veïns anaven al "Sortidor" a buscar gel. Més tard es va convertir en un bar on servien el vermut amb les anxoves. Va ser tan freqüentat que, durant uns quaranta anys, va ser el punt de trobada de molts veïns del Poble-sec.

La història es respira a cadascú dels racons del local. Fora, des de la plaça, les portes verdes modernistes i originals de l'època amb els vitralls de colors, ja criden l'atenció. Es veu que és un espai diferent amb un caire autèntic. Dins, la barra de color verd, les taules de marbre, la gegant pissarra amb la carta de vins, el terra de fusta i les neveres antigues li donen un caire sensacional. Te una petita terrassa a la plaça.

Tipus: cuina mediterrània.

  • Tacos de salmó marinat amb ruca - deliciós. Se'm fa salivera quan recordo aquest plat.
  • Timbal de pollastre amb verdures cruixents al vapor i vinagreta de mostassa i mel - amanida que marca la diferencia.
  • Tataki de tonyina amb fonoll marinat - deliciós.
  • Panzerotti de bolets amb oli de tòfona blanca - aquest és el meu plat estrella. Senzillament, per plorar de gust. El bolet i la tòfona fan una parella perfecte.
  • Croquetes artesanes de pernil - casolanes i gustosíssimes.
  • Llom de bacallà confitat amb tomàquets i alls tendres - tremenda la barreja de productes. L'all tendre li dona força al plat i combina a la perfecció amb el bacallà. Boníssim.
  • El pa amb xocolata - una versió del clàssic pa amb xocolata que menjàvem de petits. La sal gruixuda és protagonista. Tots els postres són casolans.

Un clàssic que s'ha de conèixer. Dóna vida al barri.

Valoració: 7
Servei correcte (1,5), bones instal·lacions (2), bon menjar (2), vista correcte (1,5).
Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments