• Menu
  • Menu

Escapada Playa El Agua


Escapada Playa El Agua

Accès

S’accedeix amb cotxe des de Porlamar, que és la capital de la illa.


Playa El Agua
Isla Margarita (Veneçuela)

Sempre he dit i diré que una de les diferències més destacables (evidentment, deixant a banda el tema paisatgístic) entre les platges de Veneçuela i les d'Europa és la concurrència de la gent.

Els europeus no estem acostumats a gaudir d'una mica d'intimitat a la sorra; de fet, no tenim ni la oportunitat de saber el que és. En temporada baixa, ningú va a la platja perquè fa fred. En temporada alta, hi anem tots perquè volem aprofitar el sol i el bon temps. Això es resumeix en lluites constants per poder posar la tovallola a la sorra i llargues caminades fins trobar algun espai buit.

Els veneçolans, afortunats ells, poden gaudir de la platja tot l'any. Suposo que per això no hi ha grans aglomeracions. A més, és molt curiós que es posen tots junts deixant gran part de la platja buida; cosa que facilita molt poder estar una mica sol.

Aquesta platja té la fama de ser la més freqüentada de la illa; imagino que per això hi ha tants xiringuitos ("kioskos") a peu de sorra. Vaig tenir la sort de no coincidir pràcticament amb ningú... és l'avantatge d'anar assessorada per gent local!

Ser la platja més de moda de la "Isla Margarita" no és fàcil. La sorra blanca i fina i la poca profunditat de l'aigua la fan perfecte per nens; tot i que s'ha d'anar amb compte per les onades que son petites però tenen força. Les palmeres es distribueixen uniformement repartint ombres que s'agraeixen per la forta calor i l'impressionant sol. A Veneçuela és l'únic país del món en el que he buscat ombra a la platja. El sol i la calor son molt forts.

Els "kioskos" són super senzills; però ofereixen menjar acabat de fer. També em va sorprendre el tipus de menjar que ofereixen. Amb la calor que fa, m'esperava trobar una carta d'amanides i coses fresques i lleugeres; en canvi, abundaven les empanades, les "arepas", els "patacones" (plàtan fregit)... és a dir, menjar consistent a base de fregits. També tenen peixet fresc boníssim a un preu molt assequible. És una experiència autèntica gaudir d'un àpat allà.

Vaig estar-hi pocs dies i sé que hi tornaré. Em va mancar descobrir el Parc Nacional de la Laguna de La Restinga.

Duració:

Es pot fer tot lo llarg que un vulgui.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *