• Menu
  • Menu

Escapada Castanyer d'en Cuch


Escapada Castanyer d'en Cuch

Accès

Amb cotxe, la única manera d'accedir és mitjançant la furgoneta que porta la Eva des de Cànoves fins al Castanyer, doncs l'accés és restringit per normativa del Parc Natural del Montseny.

També s'hi pot accedir a peu. Després de passar la plaça de Cànoves, seguir la carretera direcció embassament de Vallforners fins arribar al pàrquing. L'itinerari està ben senyalitzat.

La carretera, tant si es fa a peu com en cotxe, és preciosa.

 


Cànoves
Barcelona (Espanya)
Telf: 691837399
E-mail: casadelbosc@casadelbosc.com

És una d'aquelles escapades que et deixa amb ganes de tornar. Sense ser molt diferent, aconsegueix ser especial.

El Castanyer, ubicat al Parc Natural del Montseny, és l'arbre que té més diàmetre de Catalunya. Els gairebé 12 metres són pràcticament buits i les dues obertures cap a l'exterior son motiu de jocs inesgotables dels nens. Dins és tan gran que durant un temps hi va viure un carboner qui tenia la seva pròpia llar de foc a l'interior.

Recomano que, una vegada arribeu al Castanyer, li doneu la volta a peu. Sense pressa, aneu observant. La forma canvia totalment depenent de l'angle des del que se'l mira. De fet, semblen arbres diferents.

Si escolliu pujar amb la furgoneta (teniu les dades de contacte ben especificades en aquest mateix post), tindreu el valor afegit de les explicacions de la Eva. Ella coneix la història i mil anècdotes del castanyer i us aconseguirà picar la curiositat. Si escolliu pujar a peu, gaudireu molt més del camí, que és preciós, però us quedareu sense les explicacions. Recomano fer la pujada amb la furgoneta i la baixada a peu. Així ho tindreu tot.

Les dues vegades que hi he anat han estat a l'hivern i no he enganxat massa bon temps. Tot i que les fulles al terra li donen un color torrat que encisa, les fotos no llueixen el que haurien de lluir.

La furgoneta fa excursions cap al Castanyer tots els dies, sempre amb cita prèvia. Jo no vaig tenir la oportunitat de fer-ho, però sé que també fan un parell d'excursions que duren entre dues i tres hores cap a l'embassament i cap a la muntanya. Estic segura que valen la pena.

Duració:

L'escapada es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

1 comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies