• Menu
  • Menu

Escapada Castanyer Gros de Can Cuc


Escapada Castanyer Gros de Can Cuc

Accès

Si s’ha escollit la opció del taxi rural, s’ha de deixar el cotxe a l’aparcament municipal de Can Domenech a Cànoves doncs allà és on us recolliran. Us facilitaran tota la informació quan contacteu per reservar al telèfon o mail especificats a la publicació.

Els grups han de ser mínim 4 i màxim 7 persones. Cal consultar al restaurant si sóu menys de 4 persones. Els preus: 8€ el trajecte per persona. Pujar i baixar 10€ per persona


Cànoves
Barcelona (Espanya)
Telf: (+34) 638 841 280
E-mail: salacasadelbosc@gmail.com

És una d'aquelles escapades que et deixa amb ganes de tornar. Sense ser molt diferent ni espectacular, aconsegueix ser especial.

El Castanyer Gros de Can Cuc, ubicat al Parc Natural del Montseny, diuen que és l'arbre que té més diàmetre de Catalunya. Els gairebé 12 metres són pràcticament buits i les dues obertures cap a l'exterior son motiu de jocs inesgotables dels nens. Dins és tan gran que durant un temps hi va viure un carboner qui tenia la seva pròpia llar de foc a l'interior. Em va semblar una història curiosa i fascinant.

Recomano que, una vegada arribeu al castanyer, li doneu la volta a peu. Sense pressa, aneu observant. La forma canvia totalment depenent de l'angle des del que se'l mira. De fet, semblen arbres diferents.

Com és Parc Natural, no es pot accedir amb vehicle propi. Hi ha dues opcions: amb un taxi rural autoritzat o a peu. Recomano fer la pujada amb la primera opció i baixar amb la segona. D'aquesta manera; per una banda, tindreu el valor afegit de les explicacions de la Eva que coneix la història i mil anècdotes del castanyer (aconseguirà picar-vos la curiositat) i, per altre, baixant a peu, gaudireu de la natura en la seva màxima essència. El recorregut a peu son 6km aproximadament amb desnivell de 450 metres. És un recorregut fàcil i accessible.

Les dues vegades que he anat han estat a l'hivern i no he enganxat massa bon temps. Un dia va nevar i l'altre va ploure. Tot i que les fulles al terra li donen un color torrat que encisa, les fotos no llueixen ni mostren la bellesa del lloc. Creieu-me que la visita val molt la pena.

Addicionalment, sé que també fan un parell d'excursions que duren entre dues i tres hores cap a l'embassament i cap a la muntanya, sempre amb reserva prèvia. Jo no les he fet, però estic segura que valen la pena.

Aprofitar la visita per dinar a l'emblemàtica Casa del Bosc. La Eva us hi aproparà. És una caseta amb llar de foc i una parella que enamora a qui els visita. Ofereixen brasa i menjar casolà. Durant la temporada de calçots també hi fan calçotades. Val molt la pena.

En el cas que no vulgueu dinar a la Casa del Bosc, assegureu-vos bé perquè no sé si el taxi rural es pot contractar només pel castanyer.

Si necessiteu i/o voleu ajuda en la organització de l'escapada, no dubteu en enviar-me un mail!

Duració:

L'escapada es pot fer en un matí.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments