• Menu
  • Menu

Restaurant “Spoonik Club”


Restaurant “Spoonik Club”

Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: +34648085209
E-mail: spoonik@spoonik.com
Web: https://spoonik.com/index.php/spoonik-club

M'encanta que em sorprenguin i ells ho van aconseguir.

Des del primer moment que vaig posar un peu al petit i acollidor jardinet de la casa, tot el que anava passant captivava la meva atenció.

De fet, el misteri ja va aparèixer en el moment en el que em poso en contacte amb ells. Una comentari em va quedar gravat: "el comedor no se abre hasta que están todos los comensales".

El restaurant és la casa dels dos xefs. Està ubicada al mig del barri de Gràcia amb un jardinet a l'entrada. Allà és on, entre copes de cava, s'espera pacientment a que arribi tothom i on el Jon presenta a totes les persones que compartiran taula. Aquí vaig tenir la primera sorpresa... m'esperava un sopar en la intimitat i la realitat és que vaig passar una nit fantàstica amb cinc persones més que no coneixia. He de dir que, a part de ser uns excel·lents xefs són encara millors psicòlegs... van encertar el grup a la perfecció.

El menjador del restaurant és la sala d'estar de casa seva amb els sofàs, la televisió i les prestatgeries perfectament integrats. De fet, quasi ni els veus perquè la vista es desvia cap a la magnífica i enorme cuina il·luminada amb llums de color rosa. Les bigues son de fusta, la paret llueix un verd llampant i mil quadres estranys, moderns i estridents pengen per tot arreu. Decoració sorprenent allà on miris.

És curiós com les tres taules grans aconsegueixen ocultar una llar de foc que, probablement, seria el somni de qualsevol de nosaltres.

Ells, el Jon Giraldo i el Jaime Lieberman, han estat formats en escoles de restauració de gran reputació (com la Hofmann, El Celler de Can Roca, Sauc o Ramón Freixa). Recorregut no els hi falta!

Per menjar les postres... demanen silenci, baixen les llums i donen instruccions per gaudir d'una experiència inexplicable. Escoltar a la soprano Begoña Alberdi interpretant Casta Diva de Bellini en directe, de debò, és un moment únic.

Jo ho definiria com un restaurant o club gastronòmic clandestí perquè, de fet, només es pot anar amb invitació prèvia que es sol·licita via mail. També és interessant saber que fan demostracions de cuina en directe i maridatges amb òpera.

Tipus: cuina d'autor. És un show cooking o menú degustació de 8 plats amb maridatge:

  • Snacks: 
    • Cornet de ceviche de gamba - manera molt original de servir un ceviche. Textures elegants amb un sabor gustosíssim.
    • Esfèric de llet de tigre i kikos - posta en escena igual d'impecable que els cornets. Mig esfèric blanc amb els kikos trinxats per sobre. Contrast de gustos que em va encantar.
    • Arlettes de tomàquet i orenga - molt original.
  • "El Vermut de Casa Mariol": vieira, puré de topinambur, reducció de taronges del jardí, olives, vel de vermut i granada i vermut Casa Mariol - un del meus plats estrella. Impressionant el vel del vermut cobrint la vieira i donant-li el punt just de gust per no anul·lar la meva tan apreciada vieira.
  • Ou 64º trufat amb pasta fresca doble crema - aquest plat és un autèntic escàndol. La tòfona, l'ou, la pasta... tot junt és deliciós.
  • Tardor: royal de castanyes, carbassa, bolets, pastanaga en esponja, chontaduro, moniato i pepites de carbassa - amb aquest plat tampoc puc ser objectiva. Tots els productes que hi posen son debilitat meva. Perfecte.
  • Calçotada de turbot - o... com fer elegant i completar una calçotada!
  • Textures de iuca per melós de vedella en la seva salsa - el punt de la iuca li dona encant al plat.
  • Iogur Wondays: cedre, rooibos - bona qualitat de producte.
  • Casta Diva: Bloody Peach, pinyons en panaccotta, pinyons en pa de pessic, tapioca al roure i namelaka de peta-zetas, salsa blanca i vi Casta Diva - de pecat. Brutal.

Molt bona cuina, lloc autèntic i temptador, clandestinitat provocadora i ells... un encant! Visita obligada.

NOTA: han obert un segon establiment a Barcelona. L'original, ara anomenat "Spoonik Club" (aquest), continuarà en la mateixa línia clandestina al barri de Gràcia. El nou, "Spoonik Restaurant", està ubicat al barri del Putxet i està obert al públic.

Valoració: 7,5
Molt bon servei (2,5), molt bones instal·lacions (2,5), molt bon menjar (2,5), cap vista (0).
Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *