• Menu
  • Menu

Escapada Volta a l’Estany de Banyoles


Escapada Volta a l’Estany de Banyoles

Accès

S’accedix amb cotxe fins al Passeig Darder, a la riba de l’estany. Allà hi ha zona acondicionada per deixar el cotxe.


Passeig Darder Banyoles
Girona (Espanya)

És impossible parlar de Banyoles sense fer menció a l'element més característic del seu paisatge: l'estany.

Sempre he dit que la millor manera de conèixer un lloc és caminar-ho. El sents proper, el pots escoltar i el veus sense perdre't ni un detall. Just per això vaig decidir intentar apropar-me a la història del llac donant la volta sencera.

Es pot començar la ruta al Parc de la Draga, que està situat a la riba de l'estany (on sempre s'ha dit que vivia el drac). Aquí mateix hi ha indicadors que marquen el trajecte. La següent parada és ben a propet. A pocs metres hi ha la pesquera d'en Trull, construcció modernista també coneguda com la Carpa d'Or. Les pesqueres es van construir com a plataformes per pescar. Més tard es van utilitzar per tenir-hi la barca. Totes tenen un estil similar, però cada una té la seva personalitat. N'hi ha 20. Aquest tram està declarat per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Jardí Històric.

A la dreta, hi ha el Parc Neolític de la Draga, jaciment on s'han trobat les restes d'un antic poblat que data de fa uns 7000 anys. Hi ha reconstruccions a escala real que permeten fer-te una idea de com vivien en aquella època.

Just passat el Cap de Bou, de sobte, un petit bosc que et fa oblidar que tenim el llac a pocs metres de distància. Només sortir del bosc, hi ha el Mirador de la Torre del Rem, des d'on hi ha les millors vistes a l'estany.

Seguint en direcció a Porqueres, s'arriba al Bosc de Can Morgat. Just en aquest punt, hi ha dos estanys petits (Can Cisó i l'Estanyol Nou) que diuen que son de merescuda visita. No vaig trobar les indicacions enlloc... em vaig quedar sense veure'ls.

A l'altre banda del camp es veu l'església de Santa Maria de Porqueres, joia del romànic del segle XII. Recomano apropar-s'hi i entrar-hi. Hi ha una petita paradeta d'informació turística on em van explicar l'existència de les Estunes, peculiar paratge d'alzines i roures amb balmes i blocs immensos de travertins.

Continuar caminant la riba de l'estany fins arribar al punt de sortida.

Caminet fàcil i pla, sense cap complicació, que permet gaudir de natura i tranquil.llitat.

Duració:

Es triga una miqueta més d'una hora caminant sense pressa (8 Km amb zero desnivell).
També es pot fer amb bicicleta. Està perfectament adaptat.


Nens

Sense problemes.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments