• Menu
  • Menu

Restaurant “Pla”


Restaurant “Pla”

Carrer Bellafila, 5 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 4126552
E-mail: restaurant@elpla.cat
Web: https://www.restaurantpla.cat/

Fa més de 16 anys que el Jaume està donant "guerra" al barri gòtic de Barcelona. Va començar discretament, però als pocs mesos ja tothom coneixia el "Pla". Ara ja és un clàssic a Barcelona i, de fet, ja té un "germanet" (Bar del Pla).

Encara que estigui ple, ell sempre seu uns minuts a cada una de les taules per explicar, amb passió, els plats de la carta. Ho viu, ho gaudeix i ho transmet. La seva màxima és que la gent estigui a gust. Està a tot arreu, tan aviat el pots veure darrera de la barra, com a les taules, com dins la cuina. Ho controla tot.

El local és acollidor, íntim i més aviat fosc. Llum baixa i espelmes repartides li donen un ambient romàntic. Per mi, la il.luminació és perfecte. El doble nivell, amb les escales dividint la part de baix en dos, li dona un encant especial. A dalt hi ha raconets íntims; mentre que a baix, l'espai és més diàfan.

Tipus: cuina mediterrània. Poc a poc ha anat canviant la carta per adaptar-se a les tendències actuals. És una cuina més aviat creativa. Vaig tenir la oportunitat de provar el Menú Degustació que consta en escollir dues mitges racions d'entrants, un segon i un postres:

  • tomàquets de temporada infusionats en aromes de camp i salmó semi cru - plat súper fresc i finíssim.
  • fideus de verdura i algues en un caldo fred de bolets i gingebre - aquest plat em va deixar fóra de joc. No m'esperava un caldo amb fideus que fós fred! De fet, no ho havia provat mai.
  • tataki de filet de porc ibèric marinat, la seva salsa, un toc d'olives i cítrics - un dels plats estrella. Melós i molt gustós. Sensacional barreja. M'encanta.
  • tàrtar de remolatxa i endivía, all negre i vinagreta de iogurt i cabrales - molt recomenable per tots als que us agradi la remolatxa... i a sobre, amb el tan de moda "all negre". Espectacular posta en escena.
  • pop yakisoba, rostit i lacat, sobre un trinxat - el pop està cuit al punt i el contrast amb el trinxat és sensacional. Aquest és l'altre plat estrella.
  • el peix del dia sobre una base de verduretes i cloïsses - tendre i gustosíssim.

No vaig ser capaç de trobar un foradet pels postres... tot i que ja sé quin demanaré quan torni.

Un clàssic de la ciutat, on menjareu bé i estareu a gust.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *