• Menu
  • Menu

Restaurant “Viblioteca”


Restaurant “Viblioteca”

Carrer Vallfogona, 12 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 2824202
Web: https://www.viblioteca.com/

No m'explico com, havent anat mil vegades i havent-lo recomanat dos mil, vaig publicar tan tard el merescut post d'un dels raconets que li tinc més estima de Barcelona.

La Yolanda és l'ànima de tot plegat. Ella, sent com és, ha creat un ambient tan autèntic que tothom que hi va, vol tornar. És sommelier i això fa que el vi tingui una rellevància important en aquest restaurant.

El local és petit i amb molt d'encant. Tauletes de fusta clara es distribueixen en línia recta just per sota de l'extensa exposició de vins. A la dreta i al fons, hi ha tamborets alts que donen la oportunitat de poder sopar en cas de que les taules estiguin plenes (cosa que passa molt sovint).

La carta està escrita a les parets. Recomano tenir paciència per acabar de llegir-la tota... val la pena! I, sobretot, deixeu-vos recomanar per ella; sempre hi ha algun plat nou que encisa tant als que el freqüentem com als esporàdics.

És important explicar un detall que a mi em va deixar bocabadada: no tenen cuina. Amb un fornet, un microones i una thermomix us faran gaudir de valent de l'àpat. És a dir, el mèrit és doble.

No us aventureu a anar-hi sense reserva prèvia. Sempre està molt ple.

Tipus: platets diferents, on l'especialitat de la casa son els formatges.

  • Biquini trufat amb ibèric, mozzarella i tòfona - sense dubte, un dels meus plats estrella. Un "must" de la casa. Ningú pot marxar sense provar-lo.
  • Amanida "la fresca" amb ruca, tomàquets, maduixes, payoyo i oli de menta - súper refrescant.
  • Farcellets vietnamites de tonyina salvatge - boníssims. Plat molt diferent a típic farcellet oriental. Deliciós.
  • Truita gourmet amb patata, ceba, ibèric, ou poché i encenalls de foie - tremendo. S'ha de trinxar i remenar ben remenat per gaudir de tots els gustos barrejats. Plat consistent.
  • Carpaccio de carbassó gratinat amb formatge i pernil ibèric de gla - un escàndol. Un altre "must" de la casa. Sorprèn que, amb la senzillesa del plat, pugui arribar a ser tan bo. L'elecció del formatge és crucial.
  • Caneló de confit d'ànec, foie, ceps i beixamel trufada - plat fi, elegant i molt gustós.
  • Taula de formatges que l'acompanyen amb tres tipus de melmelades diferents - una de les especialitats de la casa.
  • Tarta tatin - casolana i boníssima.

Tot i que no tinc foto, recomano el Tartiflette (gratinat de patata amb crema)... una autèntica delícia. És un altre dels meus plats estrella. Sempre que hi vaig el demano.

Bon producte, bon menjar, lloc entranyable i ells fantàstics. Ja és un clàssic del barri de Gràcia.

M'encanta.

Preu: Mitjà. Entre 25€ i 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 comments