• Menu
  • Menu

Restaurant “El Quim de la Boqueria”


Restaurant “El Quim de la Boqueria”

Parades 584-585-606-607-608-609 del Mercat de La Boqueria, Rambles, 91 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 3019810
E-mail: quim@elquimdelaboqueria.com
Web: https://www.elquimdelaboqueria.com/

Una experiència única.

Entrar al Mercat de la Boqueria, esquivar als estrangers que fan fotos bocabadats als mosaics de fruites impecablement col.locats a les paradetes, evitar que cap treballador atabalat et passi un carretó per sobre els peus i arribar fins on "comer en un taburete es un arte"... és tota una aventura.

Estic totalment d'acord amb el Quim quan diu que "el mercat era i és un petit poble dins de la gran ciutat". M'agradaria afegir que, com a tot poble, sempre hi ha certes persones que tenen un carisma especial. Aquelles que, sense fer soroll, es nota la seva presència perquè, senzillament, tenen vida pròpia. He estat uns quinze minuts observant, en silenci, des de la distància. Aquesta parada està dins d'aquest grup.

Al 1987 el Quim va comprar 3 metres de barra i 5 tamborets. Però el que era gran de veritat era la il.lusió que ell tenia per dins i això ha estat i, de fet, continua sent el motor que l'empeny cada dia. Uns 26 anys més tard ja té 16 metres de barra amb 23 tamborets, una llarga llista de clients fidels i cents de visites a la setmana de estrangers que volen descobrir la ciutat.

Dins la barra, tots van per feina. El ritme és frenètic, però... el millor de tot és que aquest ritme no el transmeten als que estem a l'altre banda. El ritme del dinar el marques tú i ells te'l respecten. Ho vaig agrair molt.

Tipus: cuina tradicional i de mercat amb punts de creativitat pròpia. El producte és de primera qualitat. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • gambes al "ajillo" amb reducció de cava - boníssimes.
  • rovellons amb ceba confitada i pernil ibèric - per mi, un dels plats estrella. Finíssim i molt gustós. Contrast de textures. Provoca repetir.
  • risotto de cua de bou - exquisit. El risotto al punt i el bou desfilat i tendríssim. També molt gustós.
  • ou ferrat amb xipirons - plat estrella, sense dubte. Tenen una carta força extensa d'ous amb diferents combinacions, on l'especialitat és amb "llanqueta". Jo vaig menjar el de xipirons... barreja sorprenent. Plat sensacional amb un punt picant.
  • cheese cake - casolà.

Horaris:

  • de dimarts a dijous de 7h a 16h
  • divendres i dissabtes de 7h a 17h

No accepten reserves.

És una visita obligada.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *