• Menu
  • Menu

Comerç “Herboristeria del Rei”


Comerç “Herboristeria del Rei”

Carrer Vidre, 1 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 3180512
E-mail: trinitats@yahoo.es
Web: https://www.herboristeriadelrei.com/

Botiga centenària que llueix amb orgull el fet de ser el primer herbolari de Barcelona i, molt probablement, de Catalunya. Està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Les seves portes de fusta amb vidres em van cridar l'atenció. Però encara em va sorprendre més la quantitat d'olors que s'hi ajunten dins. Ara entenc perquà va ser font d'inspiració dels productors de la pel.lícula "El Perfum".

Va ser fundada al 1818 i reformada al 1857 just quan la reina Isabel II la va nombrar "Proveïdor de la Casa Reial". En aquest moment va ser quan la botiga va canviar de nom: de "La Linneana" al nom que té a l'actualitat. La obra la va dur a terme en Francesc Soler i Rovirosa, conegut pintor i escenògraf, que la va decorar amb estil isabelí.

A la part superior hi ha una galeria amb pintures a l'oli. Una de les coses que més em va robar el cor va ser els calaixets miniatura. Al centre hi ha una font de marbre, on antigament s'hi conservaven sangoneres, coronada pel bust del reconegut naturalista Linné.

Trinitat Sabatés Orobitg, reconeguda com a Mestre Herbolaria Artesana per la Generalitat de Catalunya, és qui continua la tradició del negoci. Actualment, s'hi poden trobar més de 200 plantes medicinals, mels, caramels, olis essencials...

Està silenciosament amagada en un carreró de Ciutat Vella. No fa soroll, però val la pena entrar-hi.

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *