• Menu
  • Menu

Restaurant “Can Xarina”


Restaurant “Can Xarina”

Carrer Major, 30 Collsuspina
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 8300577
E-mail: info@canxarina.com
Web: https://www.canxarina.com/

Un clàssic dels clàssics. Quan era petita, sempre m'hi portaven els meus avis i, de gran, he entès el perquè.

Té més història del que la gent es pensa. És curiós, però... primer va ser "Can Xarina" i després va aparèixer Collsuspina. Al 1550 era un solitari hostal del camí ral ,i poc a poc, es va anar formant el poble al seu voltant.

Està ubicat a una casa de pedra al mig del poble. És molt rústica. Un rebedor amb una barra plena de licors dóna la benvinguda i una petita porta el comunica amb el menjador. Aquest té dues parts ben diferenciades. La primera és la més senzilla a on predomina el color blanc i sense cap element a destacar. La segona té una gran llar de foc al mig, les parets són de pedra i la fusta està per tot arreu. Aquesta segona part té un encant especial.

Està portat per la mateixa família des de fa anys i això es nota amb el tracte familiar i proper. Estan pendents de tot, però sense perdre el temps. Van per feina.

Tipus: cuina tradicional catalana. Li donen especial importància a la qualitat i a la proximitat del producte. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Plat de pernil ibèric - de primeríssima qualitat.
  • Escarxofes a la brasa - és un dels plats clàssics de la casa. De les millor escarxofes que he menjat mai. Les presenten obertes, amb un punt perfecte de cocció i amb un picat de no sé què que li dóna un toc sensacional.
  • Suprema de lluç a la graella amb gambetes i all tendre - plat finíssim i el.legant. Producte fresquíssim i tractat amb la cura que es mereix. Al punt perfecte de cocció. La barreja amb l'all tendre... brutal!
  • Espatlla de xai de lletó desossada i guisada a la cassola amb barreja de bolets i reducció de garnatxa - es desfà a la boca. Súper tendre i gustós. Plat que em va encisar.
  • Caneló d'ànec amb tòfona negra de temporada i foie - per plorar. No puc dir res més.
  • Formatge d'ovella amb codony i poma - formatge del de debò.

Una altre cosa que diferencia a "Can Xarina" de molts restaurants de la zona és la seva extensa carta de vins i licors.

Bona cuina envoltada de parets amb història.

 

 

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *