• Menu
  • Menu

Restaurant “Totora” – Tancat


Restaurant “Totora” – Tancat

Carrer de Corsega, 235 Barcelona
Barcelona (Espanya)
Telf: 93 6674372
Web: https://www.totorabcn.com/

TANCAT

Un dels primers restaurants d'alta gastronomia peruana a Barcelona va ser el "Tanta". Va aterrar a la ciutat comtal sota la firma del prestigiós Gastón Acurio i amb l'inquiet xef Pablo Ortega a la cuina. Ara, després de la marxa de Gastón i amb el lideratge absolut del Pablo, el "Tanta" s'ha reconvertit. Aire renovat ja circula pel nou "Totora" aconseguint un ambient més fresc.

El local és enorme. La sala del fons, d'una amplitud inusual, té un finestral que dóna a un petit jardí vertical. La sensació de frescor entra dins de la sala de forma visual. Tots els detalls estan cuidats a la perfecció. Taules de mides i formes diferents es reparteixen de forma aleatòria donant-li un aire informal. Just abans de les cordes que separen les dues estances, unes poques taules empalmen amb la zona de la barra.

El disseny del local i els materials utilitzats son d'un gust exquisit. Sobri i senzill. Zero estridències.

Sempre que hi vaig, un dels moments que més m'agrada de la nit és la xerradeta amb el Pablo. Parlem de tot i sempre ens manca temps. En aquesta ocasió em va explicar el significat del nom que havia escollit pel restaurant. "Los caballitos de Totora" son petites embarcacions dissenyades pels pescadors que estan fabricades amb les tiges i les fulles de la planta Totora.

Tipus: cuina peruana. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Pisco Sour - s'ha d'anar amb compte... el preparen deliciós i entra súper fàcil. Dels millors que he provat mai.
  • Pan con papa con uchucuta - el pan con papa és sorprenent. Fi i pesat alhora. Molt gustós.
  • Cebiche clásico de corvina en leche de tigre acompañada de cebolla morada, choclo, canchita y camote - un dels meus plats estrella, sense dubte. Aquí, la leche de tigre torna a agafar protagonisme. El serveixen amb cancha, típic del Perú. M'encanta!
  • Causa de pulpo al olivo al pesto acompañada de pulpo y salsa de aceitunas negras -  la causa va néixer en temps de guerra. Feien el potatge i l'anaven a vendre dient "compañero, por la causa!"... d'aquí ve el nom del plat. Contrast de gustos que enganxa.
  • Gamba roja con nigiri de langostinos y maki criollo con hilos de boniato - un altre dels plats estrella. El cap de la gamba estava tremendo (una de les meves debilitats), el nigiri se'm va fer curt i els makis estaven d'infart amb el contrast del moniato. Aquest plat és el que més posa en evidència la fusió de la cuina peruana amb la japonesa.
  • Aeropuerto Chi Jao Kay - arròs, fideus i verdura saltejada acompanyats de pollastre cruixent amb salsa Chi Jao Kay. Potser el plat més contundent de la nit. Súper gustós.
  • Picarones - puré de moniato amb puré de carbassa i anís. Es fermenta tot junt per fer-ne un bunyol i el serveixen amb gelat de mango que li dona el punt refrescant al plat. El bunyol és finíssim.
  • Chicha Morá - beguda feta amb blat de moro sense alcohol, suc de llimona i sucre.

Pablo... gràcies per portar-nos l'essència del Perú a Barcelona.

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *