• Menu
  • Menu

Escapada Illa de Cubagua


Escapada Illa de Cubagua

Accès
S’accedeix amb catamarà des de la Playa El Yaque de la Illa de Margarita; però també s’hi pot accedir des de la Illa de Coche. El trajecte és relativament curt: mitja hora, aproximadament, per trajecte.

Isla Cubagua (Veneçuela)

Heu sentit parlar alguna vegada de Cubagua? És una meravella de la natura injustament desconeguda.

El catamarà surt de la famosa platja El Yaque de la Illa Margarita retirant-se en silenci i deixant el bullici de gent a la sorra. Poc a poc, es va desplaçant cap a l'oest apropant-se a una illa molt plana, de la que només destaca un far solitari. Un vaixell, naufragat molts anys enrere, es manté ferm i rovellat com si volgués mostrar el seu patiment als turistes que, com bojos, li fem fotos des de tots els angles.

La illa és petita. Son 24km ² a on es poden veure platges meravelloses completament solitàries, les runes del que va arribar a ser un important poblat al segle XVI gràcies a les seves perles i un desert que impressiona per la soledat i l'abandonament.

Una senzilla plataforma de fusta ubicada just davant de dues casetes pintades de blanc i blau és el que dona la benvinguda.

A la dreta de les cases, s'ha d'anar a la part de dalt per poder apreciar una gran varietat de cactus. Vist això, recomano caminar en direcció oposada cap al far que està just a l'altre punta de la illa.

El primer tram, després de passar el petit i pintoresc "Puesto Naval de Cubagua" vigilat per dos joves molt atents, és una llarga platja paradisíaca. Sorprèn que no hi ha absolutament ningú gaudint-la. Quatre palmeres, una barca anomenada "El matemático" i un parell de casetes abandonades acaben de dibuixar el perfecte escenari ja marcat per la sorra blanca i l'aigua transparent.

De seguida s'arriba a un tram de sorra vermellosa poblada de cactus. Unes quantes casetes amb els sostres caiguts i amb evidents símptomes d'abandonament gaudeixen d'unes vistes que a altres llocs serien del tot impagables. Està clar que estan acostumats a tenir molta natura preciosa a prop! Cap a l'interior, hi ha restes de cases més antigues que son les que marquen el començament del desert... metres i metres de terra blanquinós, salat i molt dur. El silenci i la calor fan por. Només s'escolta el soroll del vent. Aquest tram em va fer més tristor... allà hi havia hagut vida i ara estava tot abandonat.

Continuant el caminet cap al far i sempre vorejant la costa, hi ha les dues úniques cases amb vida. Els pescadors passen alguns dies allí mentre treballen, tot i que les famílies continuen les seves vides a la veïna Margarita.

Arribar al far no té preu. Completament sol, però impecablement cuidat. Silenci i bones vistes és el que té durant tot el dia.

El catamarà ofereix catering (menú molt senzill, però correcte) amb beguda per tot el dia, doncs no hi ha cap servei a tota la illa.

Cubagua forma part de l'estat de Nueva Esparta juntament amb la Illa Margarita i la Illa de Coche.

Escapada que em va fascinar. Petit paradís solitari i abandonat que es fa estimar.

Duració:

Un dia és suficient per veure la illa.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies