• Menu
 • Menu

Restaurant “La Riera”


Restaurant “La Riera”

Accès

S’accedeix per carretera, en bon estat, fins al mateix restaurant.

Té pàrquing pròpi.


Carretera de Madremanyà Km.4 Sant Martí Vell
Girona (Espanya)
Telf: 972 490211
E-mail: info@restaurantlariera.com
Web: https://restaurantlariera.com/

Vaig conèixer a la Jimena a un espai gastronòmic itinerant que es va dur a terme a Girona. Al ser un "show cooking", vaig tenir la oportunitat de poder veure com tracta el producte i em va encantar. De seguida vaig esbrinar on tenia el seu raconet amagat i em vaig prometre que no trigaria en anar-hi.

Una casa farcida d'heura amb un jardí impecablement mimat és on aquesta aventurera argentina ha trobat la seva llar. Li encanta el que fa i a on ho fa, i això es transpira en cadascun dels plats que arriben a la taula.

La casa és del segle XVIII, de pedra i perfectament restaurada. M'agrada com han estat capaços de respectar la seva identitat original. Els dos menjadors en bòveda, les escales de pedra, el terra súper rústic, taules i cadires de fusta... com en un conte.

Han condicionat un espai al jardí, totalment integrat a la natura, per poder fer cel·lebracions d'una manera més privada. "Els Til·lers" és una espècie de cub de vidre amb totes les comoditats i amb la flexibilitat necessària per poder personalitzar-te l'esdeveniment al teu gust. A l'estiu no us perdeu la seva terrasseta. Cinc taules, distribuïdes sota els arbres, permeten gaudir d'un àpat idíl·lic. Estovalles blanques cedeixen protagonisme a les flors de colors que s'han col·locat amb delicadesa al centre. És com si s'hagués aturat el temps...

Caixes antigues que fan de testos, mini campanetes penjant, diferents dissenys de cors decorant una estructura de fusta, un palet vertical blau que em va robar el cor i la petita riera que hi ha al darrera... son aquells petits detall que fan grans les coses.

Ella, tot i ser molt inquieta, transmet tranquil·litat. Viu i sent amb passió el que fa. Discreta.

És un enorme plaer anar-hi. Passo una estona exquisida provant les seves delícies cuidadosament dissenyades. És curiós... sempre comencem parlant sobre els nous plats i acabem intentant arreglar el món entre copes de vi.

Tipus: la mateixa Jimena va definir la seva cuina com cuina de temporada; però amb la creativitat que ella aporta a cada un dels plats, vull puntualitzar que es tracta de cuina d'autor. Vaig tenir la oportunitat de provar:

 • Gazpatxuelo de cireres, amb cireres farcides de mascarpone i alfàbrega - el plat ve amb la cirera sola i després serveix el gazpatxuelo. Deliciós. Refrescant i gustós alhora. El gazpatzuelo estava al punt perfecte de consistència.
 • Assortiment d'especialitats mediterrànies: olives, figues picants, formatge, humus, cuscús, "tabaquitos", talamosarata...
 • Vieira a la planxa amb chop suey de verdures - em va robar el cor amb aquest plat. Repeteixo... m'encanta com tracta el producte.
 • Caneló de rostit d'ànec amb ceps - el secret està en la salsa! Té un punt dolç genial! Sorprenent. Un dels plats estrella.
 • Llom de tonyina amb textures de poma de Girona i petita amanida de verdures - deliciós. La tonyina estava impecable, però... el carpaccio de poma encara la fa més fantàstica. Bona barreja. Un altre plat estrella.
 • Medallons cruixents de peu de porc farcits de bacon i papada, espagueti de sèpia i picada de festucs i naps - sé que tornaré per repetir aquest plat. Per mi, és EL plat de la Jimena. El plat estrella sense dubte. Mostra clara del domini que té amb com tractar el producte i com barrejar-lo amb altres. Fantàstic.
 • Timbal de préssec amb sucre de vainilla i gelat de nata - deliciós.
 • La interpretació de la Jimena del clàssic meló amb pernil - refrescant i amb un parell de detalls molt innovadors... no us diré quins!
 • Ravioli de bonítol farcit  de tomàquet i ceba confitada - un altre plat estrella. Se'm va fer curt. La olivada i la ceba confitada son el complement perfecte pel bonítol.
 • Bombó de pop amb ceps i pebre dolç - em va encissar. Plat molt diferent al que estem acostumats.
 • Vieira amb mongeta verda, butifarra negra i cirera - contrast de gustos que mai havia provat: cirera amb vieira? Plat extremadament atrevit. Enorme Jimena!
 • Bacallà confitat amb ceba i all i terra de remolatxa - fantàstica barreja del bacallà amb la remolatxa.
 • Melòs de vedella amb parmentier de patates - es desfà a la boca.
 • Xai amb tres humus - gustossissim.
 • Caneló de mascarpone amb fruits del bosc - res a dir. Silenci i a gaudir-ho.

Chapeau Jimena... chapeau!

Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *