• Menu
  • Menu

Restaurant “La Taverna del Mar”


Restaurant “La Taverna del Mar”

Passeig de Sant Pol S'Agaró
Girona (Espanya)
Telf: +34 972821669
E-mail: info@latavernadelmar.cat
Web: https://www.latavernadelmar.cat/

Sempre impressiona tornar a un lloc que l'has conegut per l'avi.

Parlo de molts anys enrere. Típiques sortides gastronòmiques familiars de cap de setmana. Recordava bones vistes i bon peix; però... no hi havia tornat des d'aleshores. Anava nerviosa amb ganes del retrobament.

Per fora, està tal qual el recordava: edifici que respira molta història ubicat, literalment, a sobre del mar.

Per dins, res a veure. El blanc immaculat de les parets disputa protagonisme amb el blau fort del sostre. Contrast fascinant. Aquest últim em va tenir una bona estona amb la mirada enlairada. La barreja d'estils és provocadora. S'hi pot trobar portalàmpades de vidre fràgil, ventiladors de fusta retro i troncs pintats de blanc reinventats cap a llum.

El local té una doble filera de voltes. La primera és la que fa de paret cap a l'exterior de fusteria blanca amb quadrets; la segona, sense cap fusteria, és la que divideix el local en dos.

A fóra hi ha una terrassa petita protegida per vidre que permet gaudir de l'àpat encara més integrat, si cap, dins de l'entorn. És fantàstica.

Només S'Agaró sap el que li deu al Sr. Ensesa. Jo no ho sé. Però sí sé que el restaurant, que es va obrir al 1936, ara està en mans de les seves tres filles i que han aconseguit obrir-lo amb una imatge renovada. En un establiment històric, era un repte difícil i ho han fet fantàstic.

Tipus: cuina de proximitat on el plat fort és el peix. Però... Romain Fornell (del "Cafe Emma", del "Cafe Turó" i del "Caelis") és atrevit i innovador i juga, amb èxit, amb barreges sorprenents:

  • Amanida de llagostins amb espàrrecs - ambdós productes de primera qualitat i tractats de forma impecable (en aquell punt cru tant necessari pels dos), però rematat amb el caviar d'oli i la olivada... acaba sent un plat deliciós!
  • Carpaccio de fonoll amb cítrics i ous de salmó - la barreja és sensacional. Els cítrics i el fonoll no anul·len el gust dels ous. Plat súper refrescant.
  • Cigaletes de Palamós a la planxa saltejades amb alls tendres - sempre he estat una gran defensora de que la gamba és molt més gustosa; doncs bé, aquestes cigaletes han posat en dubte la meva teoria. Un dels meus plats estrella.
  • Cansalada amb ravioli  de xampinyons i sèpia - un "mar-muntanya" diferent. Barreja de gustos sorprenent. Plat primícia que encara no està a la carta i que espero haver transmès, a la perfecció, que va ser la meva debilitat. Un altre plat estrella.
  • Gambes de Palamós a la planxa - aquest plat no necessita presentació.
  • Cheesecake amb mango i fruita de la passió - súper cremós. No podeu marxar sense provar-lo. Brutal!
  • Interpretació del mític gelat "Snickers" al estil de "La Taverna" - no pots parar de menjar-lo.

Molta il·lusió haver pogut viure la fantàstica i renovada "Taverna del Mar".

Vistes
Preu: Alt. Des de 40€

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *