• Menu
  • Menu

Escapada Camí de Ronda de la Platja de Sant Pol al Port de Sant Feliu de Guíxols


Escapada Camí de Ronda de la Platja de Sant Pol al Port de Sant Feliu de Guíxols

Accès

A la platja de Sant Pol hi ha zona blava per deixar el cotxe. Des d’aquí, s’accedeix fàcilment al camí de ronda.


Passeig de Sant Pol Sant Feliu de Guíxols
Girona (Espanya)

Sortint de la Platja de Sant Pol ja vaig parlar del camí de ronda de S'Agaró que surt en direcció nord. Aquesta vegada s'ha d'agafar direcció sud, cap a Sant Feliu de Guíxols.

El camí comença al llarg passeig marítim de la Platja de Sant Pol. Està perfectament indicat i no hi ha cap risc de pèrdua. L'inici és molt tranquil, amb un petit mirador que permet gaudir de bones vistes de tota la platja i de la petita muntanya de S'Agaró al fons. Poc a poc, petites caletes (Sa Caleta o Cala Maset) es deixen veure amagades entre els arbres; la seva aigua verda, transparent, incita a fer una excursió marítima. A mesura que ens allunyem de Sant Pol, ens anem endinsant més cap al bosc sense deixar de gaudir de bones vistes cap al mar en cap moment. Roques punxegudes, cada vegada més altes, sembla que desafiïn al mar, sempre amb la fidel companyia dels pins que arriben fins pràcticament tocar l'aigua i tot això amb la presència constant de les caletes (com la Cala del Peix i la Cala Cap de Mort) i els racons provocadors.

De seguida arribem al Mirador de les Mestresses, des d'on es gaudeix d'una vista general de tot el recorregut fet fins al moment. Mereix una aturada d'uns minuts. Continuem la ruta i ja entrem al Paratge de la Cala de l'Ametller (zona inclosa en el pla d'espais d'interès natural de Catalunya per la seva flora i fauna). El formen una una pineda a tocar de mar amb bonics penya-segats, la Cala Ametller que, de fet, és un embarcador amb molt d'encant i la Cala Molí amb una via ferrata.

El Mirador de les Triadores ens permet tenir bones vistes de Les Sofreres i de la Punta de Garbí i, en pocs minuts, des del Mirador de les Peixateres, ja podem veure el port de Sant Feliu de Guíxols al fons. Unes escales de fusta bastant verticals ens permeten accedir-hi en poc temps. Val la pena baixar-les i caminar fins el far.

Caminadeta tranquil·la i molt recomanable.

Duració:

Una hora i mitja en total (anar i tornar).


Nens

Sense problemes si es vigilen de prop. Hi ha penya-segats.


Animals

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *