• Menu
  • Menu

Escapada Great Sand Dunes


Escapada Great Sand Dunes

Accès

S’accedeix per carretera, en bon estat, des de Colorado Springs.


11999 Highway 150, Mosca, CO 81146 Great Sand Dunes
Colorado (Estats Units)
Telf: 719-378-6399
Web: https://www.nps.gov/grsa/index.htm

Després d'uns quants dies rondant per Colorado i havent-me acostumat al paisatge de muntanya, em va sorprendre moltíssim trobar dunes allà al mig. Són les dunes més altes de Nord Amèrica i són les protagonistes d'un trio que, si més no, em va deixar fóra de joc: dunes-"médano"-bosc. Tres meravelles de la natura ubicades una al costat de l'altre.

Les dunes tenen una alçada màxima de 230 metres des del fons de San Luis Valley i estan a la base occidental de la serralada Sangre de Cristo Range. Ocupen uns 77 quilòmetres quadrats. Es van formar a partir de dipòsits de sorra i terra del Río Grande a mesura que anava fluint a través de la vall de San Luis. La sorra es continua dipositant a dia d'avui fent que les dunes continuïn creixent lentament. El vent canvia la forma de les dunes cada dia. Si s'excava la sorra pocs centímetres cap avall, apareix sorra mullada. És una zona rica en aigua.

Hi ha diferents activitats per fer, però les més freqüentades son:

  • La pròpia exploració de les dunes, senzillament caminant.
  • Tirar-se des de les dunes més altes amb trineus de sorra. Al parc nacional no es lloguen trineus o sandboards. Si hi esteu interessats, en podeu trobar (per llogar o comprar) a dos minoristes a la Vall de Sant Lluís.
  • Sortides en 4x4.
  • Excursions a cavall. Des del 2014, Zapata Partners és l'únic proveïdor amb llicència de passejades a cavall al parc nacional i es proporcionen només per a hostes durant la nit a l'històric Zapata Ranch.
  • Gaudir d'una nit sota les estrelles en acampada lliure. És una de les opcions més populars. Està permès en qualsevol part de les dunes fóra de l'àrea més freqüentada. S'ha d'evitar dies amb males previsions meteorològiques. Cal el permís gratuït que es pot gestionar des del centre de visitants.

El médano és cosa apart. Està ubicat a la base de les dunes. És un rierol estacional que quan hi ha aigua, tothom hi juga. Els peus s'enfonsen més o menys aleatòriament. I depèn de la quantitat d'aigua que hi ha, s'arriben a fer petites onades.

El bosc ofereix un gran ventall de possibilitats de senderisme. Al centre de visitants hi podreu trobar informació de diferents rutes. Aquí també us gestionaran el permís necessari si voleu passar-hi la nit. És gratuït, però obligatori.

És Parc Nacional i Reserva Nacional alhora, però es gestiona com una sola zona protegida. Està molt preparat pel turisme. Hi ha un pàrquing per deixar el cotxe i un centre de visitants amb informació detallada de les mil activitats que s'hi pot fer. No dubteu en entrar-hi. També hi veureu com fomenten la investigació científica de recerca independent.

Fins a tal punt estan conscienciats del tema de la mobilitat, que al centre de visitants s'ofereix cadires de rodes per tots aquells visitants que no poden pujar les dunes a peu.

Meravella sorprenent.

Duració:

Es pot fer lo llarg que un vulgui. Un cap de setmana és suficient.


Nens

Sense problemes.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *